Βολές κατά της «δυαρχίας» στον Συνασπισμό

Βολές κατά της «δυαρχίας» στον Συνασπισμό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες για την αποτίμηση της επόμενης ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο χαρακτήρισε «κακό», ενώ ερωτηθείς σχετικά με τη συνεδρίαση της ΚΠΕ σημείωσε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει τα ζητήματά του, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι δίπλα στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημ. Παπαδημούλης τόνισε (Αθήνα 9,84) ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, πρόσθεσε, ωστόσο, την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το θέμα της δυαρχίας και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του. «Χωρίς ομηρίες, χωρίς κηδεμονίες, να παραδεχτεί λάθη που έκανε και ο ίδιος και να μην προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον διαιτητή ή το γήπεδο ή τον αντίθετο αέρα, για να πάμε καλύτερα στο μέλλον» είπε.

Κάλεσμα για ουσιαστική συζήτηση χωρίς αφορισμούς και επιφανειακές αναλύσεις, απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΠΕ Ν. Χουντής. Ο κ. Δημ. Χατζησωκράτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις αναλύσεις ηγετικών στελεχών για τα αίτια της ήττας, τόνισε ότι αρνούνται να αναγνωρίσουν σφάλματα που η κοινωνία και ο κόσμος της Αριστεράς επισημαίνουν. «Ασχολούνται με δευτερεύουσες αιτίες. Δεν πήραν το μήνυμα» είπε.

Και ενώ στον ΣΥΝ οι αντιπαραθέσεις πυκνώνουν, από θέσεις μάχης παρακολουθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ την εξέλιξη των εσωκομματικών αναγνώσεων του εκλογικού αποτελέσματος που διεξάγονται στην Κουμουνδούρου καθώς δεν αποκλείουν να τους αποδοθεί αναλογικά μεγαλύτερη ευθύνη για το ατυχές αποτέλεσμα. Ηδη, μετά την ΚΟΕ που έκανε λόγο περί «διγλωσσίας» στον ΣΥΝ και πολεμικής με στόχο την κ. Ελένη Σωτηρίου, χθες, με ανακοίνωσή του το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο» αναφέρεται σε «εκβιαστικά διλήμματα» και «έτοιμες απαντήσεις», οι οποίες δημιουργούν συνθήκες διαλυτικές και επιτείνουν τη σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή