Νέα προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου στο εσωτερικό του ΣΥΝ

Νέα προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου στο εσωτερικό του ΣΥΝ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή συνεδρίαση της 7μελούς επιτροπής πολιτικής συνεννόησης, κρίνεται εάν τελικά θα προκύψουν ευρύτερες συναινέσεις στον ΣΥΝ με τη σύμπραξη του συνόλου του Αριστερού Ρεύματος και των Ανανεωτικών ή τα ζητήματα θα συνεχίσουν να εκκρεμούν μέχρι να επιλυθούν οριστικά σε συνεδριακές διαδικασίες τον Σεπτέμβριο. Στο επίκεντρο των διεργασιών εξακολουθεί να βρίσκεται η «επόμενη ημέρα» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, σε αυτό το σημείο καταγράφονται οι πιο σοβαρές αποκλίσεις με στελέχη του Ρεύματος που βρίσκονται κοντά στον κ. Αλ. Αλαβάνο να επιμένουν στην ενδυνάμωση και ενιαία ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, τα στελέχη του Ρεύματος που πρόσκεινται στον κ. Αλ. Τσίπρα και, βεβαίως, εκείνα της Ανανεωτικής Πτέρυγας συμφωνούν ότι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε εξέλιξη που πιθανόν να σηματοδοτούσε την έναρξη μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα. Στο προσχέδιο εκτιμάται ότι θα γίνεται αναφορά στην ανάγκη εμβάθυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην εκπροσώπηση στις διαδικασίες του τμήματος των ανένταχτων, αλλά δεν θα γίνεται καμιά αναφορά περί καθιέρωσης κάρτας μέλους ή κάποια άλλη, προς την κατεύθυνση της κομματικής συγκρότησης. Στην περίπτωση που δεν αναδειχθούν ευρύτερες πλειοψηφίες τότε η συνεδρίαση της ΚΠΕ του Σαββατοκύριακου θα λάβει χαρακτήρα Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία (ενδέχεται να μετατεθεί για την Πέμπτη) θα ανακοινώσει την απόφαση για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, κοινή δράση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, πρότεινε χθες, ο κ. Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας στη Θεσσαλονίκη. «Τη σφραγίδα στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις έχει βάλει η δεξιά του ΛΑΟΣ. Ολες οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν λόγο και χρέος να αντιληφθούν ότι άμεσος στόχος είναι η απόκρουση αυτής της δεξιάς στροφής. Στο θεσμικό πεδίο, στην καθημερινή δράση του κράτους και πρωτίστως στις συνειδήσεις των πολιτών» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT