Σιωπηρές αποστάσεις «γαλάζιων» βουλευτών από το οικονομικό νομοσχέδιο

Σιωπηρές αποστάσεις «γαλάζιων» βουλευτών από το οικονομικό νομοσχέδιο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο τρεις από τους συνολικά πενήντα βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στις εργασίες του β΄ θερινού τμήματος της Βουλής, επέλεξαν να υποστηρίξουν το οικονομικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ρυθμίζει μια σειρά από θέματα: Από την έκτακτη εισφορά για τα σκάφη αναψυχής, έως και την επικείμενη δραστική περικοπή επαγγελμάτων από την κατηγορία «βαρέα και ανθυγιεινά». Ο κ. Αν. Καραμάριος (οι άλλοι δύο ήταν οι κ. Χρ. Σταϊκούρας και Δημ. Σαμπαζιώτης) είχε και έναν επιπλέον λόγο να είναι παρών, δεδομένου ότι είναι και εισηγητής μιας τροπολογίας.

Ετσι, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Αντ. Μπέζας βρέθηκε σχεδόν μόνος απέναντι στην οξύτατη κριτική, κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και για την επιλογή του, με την έναρξη της συνεδρίασης να καταθέσει ένα εξασέλιδο αλλαγών επί διατάξεων του σχεδίου νόμου. «Καταθέσατε παραλίγο ένα άλλο νομοσχέδιο. Αυτό δείχνει τουλάχιστον προχειρότητα», σχολίασε αμέσως ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Μακρυπίδης. «Εύκολο είναι να κάνετε κριτική, το δύσκολο είναι να διατυπώσετε προτάσεις», απάντησε ο κ. Μπέζας υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής. Στο μεταξύ, ένταση προκλήθηκε λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι διαφημιστική καταχώριση στον Τύπο συγκεκριμένης εταιρείας οδικής ασφάλειας είναι απαξιωτική για τον πολιτικό κόσμο. «Κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί ότι μπορεί να απειλήσει εκπρόσωπο του λαού», σχολίασε μεταξύ άλλων την παρέμβαση του κ. Παπουτσή ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Σούρλας. Και μάλιστα ζήτησε μέσω του παριστάμενου υφυπουργού Μεταφορών κ. Μ. Μπεκίρη, να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενό του υπουργό κ. Ευρ. Στυλιανίδη, προκειμένου εκείνος να προσέλθει στο Κοινοβούλιο και να τοποθετηθεί για το επίμαχο ζήτημα. Ο κ. Μπεκίρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με δημοσιεύσεις στον Τύπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT