Παραιτήθηκε… τελικώς ο κ. Γιάννης Μανώλης

Παραιτήθηκε… τελικώς ο κ. Γιάννης Μανώλης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βολές εναντίον των Γιώργου Σουφλιά και Ντόρας Μπακογιάννη, τους οποίους πάντως δεν κατονόμασε, ο Γιάννης Μανώλης προχώρησε χθες στην προαναγγελθείσα εδώ και αρκετούς μήνες παραίτησή του από βουλευτής Αργολίδας. Ρηγίλλης και Μαξίμου επέλεξαν να μην απαντήσουν στις αιτιάσεις του πρώην βουλευτή, που κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας είχε απειλήσει αρκετές φορές με παραίτηση. Συμφωνήθηκε να απαντήσει ο Γραμματέας της Κ.Ο Γιάννης Τραγάκης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τα κίνητρα πίσω από την παραίτηση Μανώλη: «Ο Γιάννης Μανώλης, ενεργώντας με προφανώς προσωπικά πολιτικά κίνητρα, δε νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως δήθεν τιμητής της πολιτικής ζωής του τόπου και της παράταξης που τον στήριξε και τον ανέδειξε», σημείωσε ο Γ. Τραγάκης.

Ο κ. Μανώλης στη δήλωσή του σημειώνει ότι παραιτείται για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό «να ανταποκριθεί, ενόψει της ΔΕΘ, στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη». Θεωρεί «εκλογική αυτοκτονία» τις πρόωρες εκλογές, φωτογραφίζοντας ως ουσιαστικούς ενορχηστρωτές την Ντόρα Μπακογιάννη («επειδή κάποιοι επιθυμούν να ηγηθούν του κόμματος») και τον Γ. Σουφλιά («επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο»). Οι αιχμές δεν λείπουν και στη συνέχεια της δήλωσης. «Οσοι πλήγωσαν την παράταξη με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες και τις παραλείψεις τους έβαλαν τη Ν.Δ. στο κάδρο του σκανδάλου Siemens, όσοι δηλώνουν αμετακίνητοι και θέτουν βέτο ακόμη και στις αλλαγές περιφερειαρχών, πρέπει να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της Ν.Δ. έχουν και κρίση και μνήμη». Στη θέση του Γ. Μανώλη ορκίζεται σήμερα ο Γ. Κρανιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή