Γεμάτη υπαινιγμούς η επιστολή παραίτησης Μανώλη

Γεμάτη υπαινιγμούς η επιστολή παραίτησης Μανώλη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατους υπαινιγμούς για το σύνολο του πολιτικού συστήματος αλλά και για τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Μανώλη από τη θέση του βουλευτή Αργολίδας, που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ο κ. Μανώλης σημειώνει ότι «παραιτούμαι για να θυμίσω ότι υπάρχουν στο λεξιλόγιο και οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση σε υπουργούς και πολιτικούς, οι οποίοι διαχρονικά και διακομματικά αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για σκάνδαλα, ανεπάρκειες και γκάφες τις φορτώνουν με ευκολία σε δημόσιους λειτουργούς και ιεραρχικά κατώτερους υπαλλήλους». Ο πρώην βουλευτής κάνει λόγο για ένοχη σιωπή των κομμάτων στις καταγγελίες για χρηματισμό με πρόσφατο παράδειγμα τη Siemens, για επίθεση απαξίωσης βουλευτών που «διαφωνούν» και προστασία των «πολιτικών τζακιών» από τα ΜΜΕ και για καθεστώς ατιμωρησίας και προστασίας «σε πολιτικούς που μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις σκανδάλων», χωρίς πάντως να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνδικαλιστής κάνει λόγο για αποτυχία του πολιτικού συστήματος, μετά τη μεταπολίτευση, σημειώνοντας ότι «αυξήθηκε η φτώχεια, η ανεργία, η φοροδιαφυγή, ενώ ενισχύθηκαν προκλητικά ακόμα και με χαριστικές ρυθμίσεις τα κέρδη τραπεζών και νταβατζήδων».

Η κυβέρνηση για άλλη μία ημέρα απέφυγε κάθε σχόλιο, παραπέμποντας σε προχθεσινή ανακοίνωση του Γιάννη Τραγάκη που «χρέωνε» προσωπικά ελατήρια στην απόφαση Μανώλη. Στη θέση αυτή αντέδρασε χθες ο πρώην βουλευτής (Real) κάνοντας λόγο για «τραγάκειο» θεωρία: «αυτός που εγκαταλείπει την έδρα, που δίνει την έδρα πίσω, έχει ιδιοτέλεια, ενώ αυτός που την κρατάει με το ζόρι την καρέκλα, που δεν καταλαβαίνει ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλα… το κάνει για τη χώρα…», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή