ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο παρά 5΄ της απόφασης για εκλογές ο Καραμανλής

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σήμερα ή το αργότερο αύριο, τελούν τα κομματικά επιτελεία, ενώ στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση τείνει να καταστεί έκρυθμη.

Χθες ο κ. Καραμανλής υπό μορφή «χρησμού» αναγνώρισε ότι η εκλογολογία πλήττει την οικονομία, ενισχύοντας την εκτίμηση του συνόλου πλέον του υπουργικού συμβουλίου ότι προκρίνει τη λύση των πρόωρων εκλογών στις 4 ή 11 Οκτωβρίου και όχι αυτή του ανασχηματισμού.

Μάλιστα πληροφορίες, που πάντως δεν επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι το θέμα των εκλογών «έχει κλειδώσει» και ότι εκκρεμεί η επαρκής αιτιολόγησή τους καθώς και η οριστικοποίηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και κατά την προεκλογική περίοδο. Εξάλλου χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε κάθε προοπτική συναίνεσης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής κρατάει επί ημέρες κλειστά τα χαρτιά του έχει προκαλέσει νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι χθες κατεστάλη «κίνημα» των βουλευτών του β΄ θερινού τμήματος, που επιχείρησαν να μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη διαφωνία τους για τις πρόωρες εκλογές.