Στο παρά 5΄ της απόφασης για εκλογές ο Καραμανλής

Στο παρά 5΄ της απόφασης για εκλογές ο Καραμανλής

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σήμερα ή το αργότερο αύριο, τελούν τα κομματικά επιτελεία, ενώ στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση τείνει να καταστεί έκρυθμη.

Χθες ο κ. Καραμανλής υπό μορφή «χρησμού» αναγνώρισε ότι η εκλογολογία πλήττει την οικονομία, ενισχύοντας την εκτίμηση του συνόλου πλέον του υπουργικού συμβουλίου ότι προκρίνει τη λύση των πρόωρων εκλογών στις 4 ή 11 Οκτωβρίου και όχι αυτή του ανασχηματισμού.

Μάλιστα πληροφορίες, που πάντως δεν επιβεβαιώνει το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι το θέμα των εκλογών «έχει κλειδώσει» και ότι εκκρεμεί η επαρκής αιτιολόγησή τους καθώς και η οριστικοποίηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και κατά την προεκλογική περίοδο. Εξάλλου χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε κάθε προοπτική συναίνεσης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την προσφυγή στις κάλπες.

Πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής κρατάει επί ημέρες κλειστά τα χαρτιά του έχει προκαλέσει νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι χθες κατεστάλη «κίνημα» των βουλευτών του β΄ θερινού τμήματος, που επιχείρησαν να μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου τη διαφωνία τους για τις πρόωρες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή