Ενημέρωση και συνάντηση με Παπούλια

Ενημέρωση και συνάντηση με Παπούλια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 18.40 χθες το απόγευμα, ο Κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει ότι προτίθεται να ζητήσει διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου.

Στη σύντομη συνομιλία τους, ο κ. Καραμανλής ζήτησε να υπάρξει συνάντησή τους σήμερα στις 12.00 προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία διάλυσης της Βουλής. Μία ώρα νωρίτερα, προγραμματίζεται η, συνήθως τυπική, συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πλέον αποκτά ενδιαφέρον με δεδομένες τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα από μέλη της κυβέρνησης για την εκδοχή των πρόωρων εκλογών. Το διάταγμα διάλυσης της Βουλής θα θυροκολληθεί τη Δευτέρα, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο, που θα οδηγήσει στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επιχειρήσει παρέμβαση στο κλίμα των ημερών, αξιοποιώντας τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά τη συνάντηση, και ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Παπούλιας απευθύνθηκε αρχικώς στους εκπροσώπους των Αγροτών: «Είστε το μέλλον της Ελλάδας» τους είπε. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους παριστάμενους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Τα βλέπετε κι εσείς, κι ασχολείστε τώρα με το εάν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές. Αυτοί είναι το μέλλον της Ελλάδας, αυτοί που ακουμπούν με τα δύο πόδια στη γη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή