Κάλπες εν μέσω οικονομικής κρίσης

Κάλπες εν μέσω οικονομικής κρίσης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκειμένου να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες στις 4 Οκτωβρίου.

Με το χθεσινό του διάγγελμα ο κ. Καραμανλής ανέδειξε ως αποκλειστικό διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, μετακυλίοντας την ευθύνη για τη διενέργεια των εκλογών στην εκπεφρασμένη αρνητική στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε ότι δεν θα προβεί σε προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες, ενώ έθεσε ως προτεραιότητες τις διαρθρωτικές αλλαγές και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ομως, οι σχετικές αναφορές του υπήρξαν ασαφείς, καθώς μάλιστα η Ν.Δ. έχει από το 2004 την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Εξίσου ασαφής ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος «παρέκαμψε» πλήρως την ευθεία βολή του κ. Καραμανλή ότι με τις επιλογές του οδηγούσε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση κατέρρευσε υπό το βάρος των αδιεξόδων που η ίδια δημιούργησε».

Της χθεσινής εξαγγελίας των πρόωρων εκλογών προηγήθηκε «σιωπή» ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πυροδότησε πλήθος σεναρίων σχετικά με τις τελικές επιλογές του πρωθυπουργού και προκάλεσε βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στους κόλπους της οποίας το κλίμα σε επίπεδο βουλευτών αλλά και κομματικής βάσης ήταν και χθες σχεδόν εκρηκτικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή