Αποχώρηση του Μ. Λιάπη με ευθείες βολές

Αποχώρηση του Μ. Λιάπη με ευθείες βολές

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρό τρόπο και βέλη προς τον πρωθυπουργό, ο Μιχάλης Λιάπης ανακοίνωσε χθες την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθήνας. Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η απόφαση του Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές αποτελεί ιστορικό λάθος που θέτει την Ελλάδα σε περιπέτεια και το κόμμα της Ν. Δ. σε παρατεταμένη κρίση.

Στην αιχμηρή δήλωση του κ. Λιάπη δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση της Ρηγίλλης ούτε και πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξει.

Ο κ. Λιάπης, εξάδελφος του πρωθυπουργού και στο πλάι του ιδρυτή της Ν. Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι και το 1985, είχε διαφωνήσει δημοσίως για την απόφαση του κ. Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Μάλιστα, στη γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό με επιστολή προ μηνός για τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών. «Τότε είχε συμφωνήσει (σ. σ. ο πρωθυπουργός), τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους τον μετέπεισαν…», σημειώνει.

«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτόν τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε», αναρωτιέται ο κ. Λιάπης στη δήλωσή του, για να προσθέσει: «παραμένω μάχιμος πολιτικός στην παράταξη».

Η δήλωση Λιάπη προκάλεσε αίσθηση στα κυβερνητικά γραφεία αλλά και στην κομματική βάση, ενώ αρκετοί συνέδεαν τόσο τη δημόσια διαφωνία των προηγούμενων ημερών όσο και τη χθεσινή δήλωση αποχώρησης με σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργό να εξετάζει αποκλεισμό του κ. Λιάπη από τα ψηφοδέλτια εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση Siemens. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάπης είχε συνταξιδεύσει με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχ. Χριστοφοράκο για να παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου στο εξωτερικό, με τον πρώην υπουργό να επιμένει ότι τα έξοδα καλύφθηκαν από τον ίδιο και όχι από τη γερμανική εταιρεία.

Με τον ανασχηματισμό του 2009

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λιάπης βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος με τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009, εξέλιξη που διατάραξε τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, ενώ άλλοι κομματικοί κύκλοι απέδιδαν την «ηρωική έξοδο», όπως έλεγαν, του κ. Λιάπη στα μηνύματα που ελάμβανε για υπέρμετρες δυσκολίες επανεκλογής του στη Β΄ Αθήνας. Πάντως, επίσημες πηγές της Ρηγίλλης υποστήριζαν ότι δεν είχε τεθεί μέχρι χθες θέμα αποπομπής του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια. Σημείωναν δε ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Μ. Λιάπη και Λ. Ζαγορίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην υπουργός επέμεινε στην απόφασή του να μην κατέλθει στον πολιτικό στίβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή