Διλήμματα και χαμηλοί τόνοι

Διλήμματα και χαμηλοί τόνοι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές επιλέγουν με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ζήτησε τη διενέργεια εκλογών στις 4 Οκτωβρίου, επικαλούμενος ως θέμα μείζονος εθνικής σημασίας την οικονομική κρίση, κατέστησε σαφές ότι θα προσωποποιήσει πλήρως την αναμέτρηση. Το δίλημμα που προτάσσει ήδη είναι ποιος πρωθυπουργός είναι ικανός να διαχειριστεί την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου επιλέγει στρατηγική χαμηλών τόνων έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στοχεύοντας στους χώρους των αναποφάσιστων, καθώς και των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε ενδεικτικό ότι κατά τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο Θησείο απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά έστω μία φορά στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Καραμανλής, πάντως, έχει εκ των πραγμάτων ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας και τη συντεταγμένη πορεία του κόμματος προς τις κάλπες. Ωστόσο, χθες, τη βαριά ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της Ν.Δ. επέτεινε η οξύτατη κριτική που άσκησε στην επιλογή των πρόωρων εκλογών ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Γνωστοποιώντας την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, ο κ. Λιάπης χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος για την Ελλάδα» την προσφυγή στις κάλπες και εκτίμησε ότι η Ν.Δ. οδηγείται σε παρατεταμένη κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή