Προς καρατόμηση του Αρ. Παυλίδη

Προς καρατόμηση του Αρ. Παυλίδη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική φαίνεται ότι είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να μην περιλάβει στο ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου της Ν. Δ. τον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη, τον «αποκεφαλισμό» του οποίου ζητεί σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και ο συνάδελφός του Αν. Καραμάριος που διαμηνύει ότι δεν χωρούν και οι δύο στο ψηφοδέλτιο.

Ολοι οι άλλοι βουλευτές, το όνομα των οποίων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δικαίως ή αδίκως, ενεπλάκη σε υποθέσεις με σκιά σκανδάλου βρίσκονται κυριολεκτικα πάνω από το τηλέφωνο, αναζητώντας μία ένδειξη για τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Ο κ. Καραμανλής έχει στο συρτάρι του δύο εισηγήσεις, οι οποίες συμφωνούν απολύτως στην ανάγκη «εκκαθάρισης» των γαλάζιων ψηφοδελτίων και διαφοροποιούνται μόνο σε ό, τι αφορά το εύρος του ξεκαθαρίσματος αυτού. Οι ενδιαφερόμενοι πιέζουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατόν, διότι η προεκλογική περίοδος ξεκινάει. Παρ’ ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι, οι κ. Γ. Βουλγαράκης, Π. Δούκας, Ευαγγ. Μπασιάκος και Αλεξ. Κοντός, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο κ. Δούκας αφήνουν να εννοηθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία ένδειξη που να παρεπέμπει σε επικείμενη «καρατόμησή τους». Από το περιβάλλον του δεύτερου, μάλιστα, αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει λάβει και σχετική διαβεβαίωση από κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα που συνομιλεί με τον πρωθυπουργό. Εξ ίσου αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κ. Ευ. Μπασιάκος και Αλ. Κοντός.

Φουλ τις μηχανές έχει βάλει και ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος χαρακτηρίζει αστειότητες τις φήμες που εσχάτως κυκλοφορούν είτε περί οικειοθελούς αποχώρησής του είτε περί μη συμμετοχής του στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Στη μία από τις εισηγήσεις που έχει στο συρτάρι του ο πρωθυπουργός περιλαμβάνονται και τα ονόματα των κ. Σ. Τσιτουρίδη και Βασ. Μαγγίνα, ενώ ο πρώην βουλευτής της Ν. Δ. Γ. Μανώλης απειλεί ότι αν ο πρωθυπουργός δεν κόψει από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών τον Κυρ. Μητσοτάκη, «αποδεσμεύεται από κάθε υποχρέωση να στηρίξει τη Ν. Δ.»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή