Σήμερα ανοίγει τα χαρτιά του ο κ. Αλ. Αλαβάνος

Σήμερα ανοίγει τα χαρτιά του ο κ. Αλ. Αλαβάνος

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεσημεριανή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Αλαβάνος αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα του επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές. Πάντως, από χθες το απόγευμα κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί και να μη θέσει καν υποψηφιότητα για βουλευτής, προκαλώντας και πάλι νευρική κρίση στον άξονα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτές τις συνθήκες, συνεδρίασαν από κοινού και εκτάκτως, η Πολιτική Γραμματεία και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΝ προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες μετά και την προκήρυξη εκλογών τον Οκτώβριο. Το θέμα ωστόσο, που κυριάρχησε ήταν η έντονη φημολογία περί παραίτησης Αλαβάνου και το κατά πόσον μια τέτοια εξέλιξη πιθανόν να προκαλούσε αναδιαμόρφωση του τοπίου στην πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την εμβληματική του επιρροή σε αρκετές συνιστώσες. Στην ΠΓ, αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Αριστερού Ρεύματος αλλά και της Ανανεωτικής Πτέρυγας να γίνει σαφές στις συνιστώσες ότι ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο που εστιάζεται στην αρχή «ο πρόεδρος του ΣΥΝ να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ με τους εκπροσώπους της ΑΚΟΑ και των «Ανένταχτων», καθώς πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι να κατέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις υπάρχουσες δυνάμεις στην εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. «Τώρα μπορείτε να με λέτε Αλέκο αφού δεν είμαι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» είπε ο κ. Αλαβάνος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και αφού νωρίτερα είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την καταστροφή του δασικού πλούτου. Αμέσως μετά έσπευσε να διευκρινίσει ότι καθώς διαλύθηκε η Βουλή λόγω των πρόωρων εκλογών παύει εκ των πραγμάτων να είναι πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν ρωτήθηκε εάν προτίθεται να παραιτηθεί, συνέστησε «υπομονή». Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού «Ο κ. Αλαβάνος φαίνεται ότι δεν μπορεί να συνηθίσει την ιδέα ότι θα μείνει μακριά από ηγετικές θέσεις τις οποίες επί τριάντα χρόνια του προσφέρει ο ΣΥΝ. Τον οποίο σήμερα λοιδορεί και χλευάζει», τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Το σύνθημα όλων είναι, συντρίψατε το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μας βγουν τα κουκιά», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον Σύνδεσμο Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού, προσθέτοντας ότι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές υπογράμμισε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οικονομικό κατεστημένο εξώθησαν τον πρωθυπουργό προκειμένου να αναζητηθεί νωπή εντολή αυτοδυναμίας ή και μεγάλου συνασπισμού, ώστε να περάσουν νέα πιο επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Α. Καρίτζης, υπογράμμισε πως στόχος είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η αποδυνάμωση του δικομματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή