Ο Γ. Βουλγαράκης δεν θα είναι υποψήφιος

Ο Γ. Βουλγαράκης δεν θα είναι υποψήφιος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με τη Ν. Δ. ανακοίνωσε χθες, με επιστολή του στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού ζήτησαν από τον κ. Βουλγαράκη να μην είναι υποψήφιος ενώ και ο πρώην υπουργός, σε επικοινωνία που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, είχε ζητήσει, στην περίπτωση που τελικώς ο κ. Καραμανλής επέλεγε να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίων, να ανακοινώσει ο ίδιος την απόφαση, την οποία παρουσιάζει ως «ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής».

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει: «Στη διαδρομή κάθε πολιτικού, έρχεται η στιγμή που πρέπει να πει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Οχι. Σε όλη μου τη ζωή επέλεξα να αγωνίζομαι για τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Να είμαι στρατιώτης της.

Ειδικά σε αυτήν την ιστορική συγκυρία που το κόμμα δίνει μία κρίσιμη μάχη για το εθνικό συμφέρον και το μέλλον της πατρίδας μας, όλοι οι νεοδημοκράτες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για τη νίκη. Αυτό θα πράξω και εγώ, όπως από παιδί πάντοτε έκανα στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές της Αθήνας, στη Βουλή και στις κυβερνητικές θέσεις που μου εμπιστευτήκατε. Και θα το πράξω με αίσθημα ευθύνης, παραμερίζοντας το προσωπικό μου συμφέρον. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξης, αλλά όχι από τη θέση του υποψηφίου βουλευτή.

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας. Η απόφασή μου αυτή δεν συνιστά ούτε υποχώρηση ούτε παραδοχή αδυναμίας. Η σχέση μου άλλωστε με τους συμπολίτες μου της Α΄ Αθηνών, είναι συνεχής, στέρεη και αδιατάρακτη.

Υπαγορεύεται ωστόσο από την πεποίθησή μου, ότι θα πρέπει να κριθώ με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση τα ψεύδη των πολιτικών μου αντιπάλων.

Αυτό όμως μπορεί να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, προφανώς όχι τώρα και σε καμία περίπτωση σε βάρος της παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή μου και θα ανανεώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που χρόνια τώρα έχω με τους Νεοδημοκράτες».

Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Βουλγαράκη ενεπλάκη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου λόγω των συμβολαιογραφικών πράξεων που είχε υπογράψει η σύζυγός του, ενώ αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του ενόσω ήταν υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή