«Θύμα» των εκλογών το ρυθμιστικό Αθήνας

«Θύμα» των εκλογών το ρυθμιστικό Αθήνας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μεγάλες εκκρεμότητες οδεύει το ΥΠΕΧΩΔΕ προς τις εκλογές, μετά τον πυρετό δημοπρατήσεων και εγκαινίων των τελευταίων ημερών. «Θύμα» των εκλογών πέφτει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώνονταν στο τέλος του μήνα, αλλά και τρία ειδικά χωροταξικά: για την παράκτια ζώνη και τα νησιά, που δόθηκε για διαβούλευση, για τον ορεινό όγκο και τις ιχθυοκαλλιέργειες, την κατάρτιση των οποίων είχε προαναγγείλει το υπουργείο.

Στις προηγούμενες δέκα ημέρες, το ΥΠΕΧΩΔΕ έδειξε μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα: ολοκλήρωσε το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό, έδωσε σε διαβούλευση το χωροταξικό για τον παράκτιο χώρο, δημοπράτησε τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου και έργα στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, έστειλε διευκρινιστική εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους και εγκαινίασε το μετρό Νομισματοκοπείου!

Πλην όμως τέσσερα χωροταξικά σχέδια φαίνεται να πέφτουν θύματα των πρόωρων εκλογών:

l Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας έχει δοθεί για διαβούλευση και τυπικά η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα. Κατόπιν θα πρέπει να ενσωματωθούν τυχόν παρατηρήσεις και να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση με νόμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προ ημερών ζητήσει την απόσυρση του σχεδίου, επομένως σε περίπτωση εκλογής του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη… νέα αναθεώρηση της αναθεώρησης.

l Το ειδικό χωροταξικό για τον παράκτιο χώρο και τα νησιά δόθηκε προ ημερών για διαβούλευση, πιθανότατα μόνο για τυπικούς λόγους. Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει για διαβούλευση δύο ακόμα ειδικά χωροταξικά, ένα για τον ορεινό όγκο και ένα για τις ιχθυοκαλλιέργειες, η τύχη των οποίων (προς το παρόν) αγνοείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή