ΑΠΟΨΗ: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχεδίαζε να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για μια εβδομάδα για να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση των Ην. Εθνών που αρχίζει στις 22 Σεπτεμβρίου. Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου θα είχε την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της, ενώ θα επεδίωκε να συναντηθεί και με τη Χίλαρι Κλίντον.

Μετά την είσοδο της χώρας σε προεκλογική περίοδο η αμερικανική πλευρά θα αποφύγει κάθε δέσμευση που μπορεί να ερμηνευθεί ως «στήριξη», καθώς μάλιστα όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα η Ν.Δ. θα σχηματίσει εκ νέου κυβέρνηση. Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να είναι παρούσα στη Γεν. Συνέλευση, έστω και για τρεις ημέρες, όταν μάλιστα οι περισσότερες χώρες εκπροσωπούνται από προέδρους και πρωθυπουργούς.

Η κ. Μπακογιάννη μπορεί, δε, να διαμηνύσει στον κ. Νταβούτογλου πως ό,τι και αν συμβεί στις εκλογές, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως οι προκλήσεις στο Αιγαίο όχι μόνο πλήττουν τις διμερείς σχέσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε θερμό επεισόδιο, αλλά αν συνεχιστούν αναπόφευκτα θα έχουν συνέπειες στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή