ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις

Συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισης των λοιπών μεγάλων προβλημάτων, και όχι γενικόλογες εξαγγελίες, καλούνται από τους πολίτες να παρουσιάσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Τούτο προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, και από δημοσκόπηση της Public Issue για την «Κ».

Κατά τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει έως τώρα πεισθεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική συγκυρία. Ειδικότερα, το 42% των ερωτηθέντων απαντά ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση «να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση». Στο ίδιο ερώτημα το ΠΑΣΟΚ επιλέγεται από το 28% και η Ν.Δ. από το 22% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, και ενώ ο χρόνος μέχρι τις κάλπες μετράει πλέον αντίστροφα, ο κ. Κώστας Καραμανλής διατηρεί προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης.

Δυσχερής η συγκρότηση ψηφοδελτίων

Το σταυρόλεξο των ψηφοδελτίων καλούνται να λύσουν την τρέχουσα εβδομάδα τα πολιτικά κόμματα. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει εκ των πραγμάτων η Ρηγίλλης. Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής καλείται να αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τους «Βατοπεδινούς» υπουργούς, καθώς και βουλευτές τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν δικαίως ή αδίκως σε υποθέσεις σκανδάλων. Παράλληλα, πληγή για τη Νέα Δημοκρατία συνιστά η «διαρροή» πολιτευτών ή πρώην βουλευτών της προς τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ. Στο ΠΑΣΟΚ ερώτημα παραμένει πού θα τοποθετηθεί ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, ενώ ειλημμένη είναι η απόφαση να μην περιληφθούν στις λίστες πρόσωπα που για διάφορους λόγους είχαν αποκλειστεί και στις εθνικές εκλογές του 2007.