Απλό μέλος ο Αλ. Παπαδόπουλος

Απλό μέλος ο Αλ. Παπαδόπουλος

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηχηρές οικειοθελείς αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η επίσημη προεκλογική περίοδος.

Χθες, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β΄ Αθήνας, κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο είχε πράξει μία ημέρα νωρίτερα ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως «παραμένει απλό μέλος του Κινήματος και εύχεται στην παράταξή του καλή επιτυχία». Πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασής του, ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του μέσω επιστολής τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Η δημοσιοποίηση της αποχώρησης του κ. Παπαδόπουλου προκάλεσε αίσθηση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς είχε διαχειριστεί με επιτυχία κρίσιμα υπουργεία και είχε συνδεθεί με τη μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καποδίστρια». Ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος απέφευγε χθες κάθε σχόλιο για την επιλογή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Ομως, στους παροικούντες την Ιπποκράτους είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος όχι μόνο είχε παραμείνει τα τελευταία δύο χρόνια εκτός όλων των επιτελικών οργάνων, αλλά και είχε υποστεί συστηματική υπονόμευση μέσω σειράς «διαρροών». Μάλιστα, ακόμη και χθες, στο ανωτέρω πλαίσιο, συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούσαν να συνδέσουν τη χθεσινή επιλογή του κ. Παπαδόπουλου με την πιθανή σειρά εκλογής του, αλλά και με τα λεγόμενα… «κεντροδεξιά» σενάρια. Πάντως, η Ιπποκράτους διά του εκπροσώπου Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Παπαδόπουλο. Από την πλευρά του, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης απέδωσε την επιλογή του «σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους», διαψεύδοντας τα περί σύγκρουσης με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούση.

Μέχρι σήμερα

Εν τω μεταξύ, μέχρι χθες το βράδυ συνεδρίαζε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο και να επικυρώσει τις υποψηφιότητες. Παρά την έντονη φημολογία των ημερών, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τοποθετηθεί επί υποψηφιοτήτων που θεωρούνται «αγκάθια», όπως αυτές των κ. Α. Τσοχατζόπουλου και Χρ. Βερελή – που σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO είναι δεύτερος σε προτίμηση μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Η γενική «γραμμή», πάντως, είναι με δεδομένο ότι η Ιπποκράτους αναμένει από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια, να μην υπάρξουν στις λίστες του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα που έχουν απασχολήσει δικαίως ή αδίκως αρνητικά τη δημοσιότητα.

Ειδικά για τον κ. Βερελή, αναγνωρίζεται πως η πρόσφατη επιστολή από την Εισαγγελία του Μονάχου τον δικαιώνει σε σχέση με την υπόθεση της γερμανικής ΜΑΝ. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπενθυμίζεται πως όταν παραιτήθηκε το έπραξε με «άκομψο» έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου τρόπο, καθώς επέλεξε να παραδώσει την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα και εν συνεχεία να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πολιτική συγκυρία, λόγω των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή