Αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. η κ. Μπενάκη

Αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. η κ. Μπενάκη

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κλειστά χαρτιά» ως προς τη σύνθση των ψηφοδελτίων του κόμματος κρατούν Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης, με τα κορυφαία στελέχη να παραπέμπουν, μονότονα, στη σχετική προειδοποιητική δήλωση του πρωθυπουργού την Κυριακή «αναμείνατε και θα δείτε». Παρά το γεγονός ότι άπαντες προεξοφλούν αποκλεισμούς όχι μόνον στελεχών που ενεπλάκησαν σε αμφιλεγόμενες υποθέσεις αλλά και όσων, με τη στάση τους, «ενόχλησαν» ή έθεσαν προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο, δεν αποκλείεται η Νέα Δημοκρατία να εξαντλήσει την προθεσμία της 16ης Σεπτεμβρίου για τις υποψηφιότητες και της 20ής Σεπτεμβρίου για τους συνδυασμούς, καθώς κάτι τέτοιο εξυπηρετεί την επικοινωνιακή στρατηγική ενώ αποκλείει ενδεχόμενες μεταγραφές «κομμένων» προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη. Είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίο κομματικό στέλεχος σχολίαζε χθες πως δεν είναι αυτονόητη η συμμετοχή στις λίστες του κόμματος όλων όσοι υποβάλουν, μέχρι της 16 του μήνα, τα απαιτούμενα έγγραφα στο πρωτοδικείο.

Στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν ενίσχυση και του γυναικείου στοιχείου στις λίστες, με τους υποψηφίους θηλυκού γένους να υπερβαίνουν το 30%.

Η κ. Ψαρούδα Μπενάκη

Μία απώλεια που θα πρέπει να καλυφθεί είναι και αυτή της πρώην προέδρου της Βουλής κ. Αννας Ψαρούδα Μπενάκη, η οποία και ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια. «Επειτα από είκοσι οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνει η κ. Μπενάκη στην επιστολή της προς τον Κ. Καραμανλή. «Είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη Ελληνίδα πρόεδρος της Βουλής, αλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα» απάντησε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργικός χρησμός για τα «καθαρά ψηφοδέλτια» έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό σε αρκετά στελέχη. Δεδομένος θεωρείται ο αποκλεισμός του Αριστοτέλη Παυλίδη, ενώ στο παρασκήνιο η λίστα των προς αποκλεισμό περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, κάποιον ή περισσότερους εκ των Π. Δούκα, Β. Μαγγίνα, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό, Στ. Δαϊλάκη και άλλων, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται το παραμικρό από αρμόδιες πηγές.

Ως προς το ψηφοδέλτιο επικρατείας, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Γ. Σουφλιά, καθώς και των Μιλτ. Εβερτ (εφόσον το επιθμεί), Δημ. Σιούφα (αν αποχωρήσει από την Καρδίτσα), Ευ. Αντώναρου, ενώ ακούγεται και το όνομα της κ. Μαριέττας Γιαννάκου.

Ο Γ. Κουμουτσάκος

Το βάρος της επικοινωνίας του κόμματος στην προεκλογική περίοδο επιφορτίζεται ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, πρώην εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών. Ο κ. Κουμουτσάκος θα συμμετέχει και στη «στενή, επιτελική» ομάδα που θα λειτουργεί σε Μέγαρο Μαξίμου και Ρηγίλλης (Αγγέλου, Αντώναρος, Ζαγορίτης, Δασκαλάκης, Λούλης κ. ά.), καθώς είναι προφανές ότι το πολυπληθές σχήμα του υπουργικού συμβουλίου, που μετετράπη σε εκλογική επιτροπή, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της καθημερινής επικοινωνιακής και πολιτικής στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή