ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Διαφορά 5,4 – 6,1 μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ

Διαφορά μεταξύ 5,4 – 6,1 μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Μέγκα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32% έναντι 26,5% της Ν. Δ. Η Μetron Analysis για τον Αντ1 καταγράφει τη δυναμική των κομμάτων σε 35,7% για το ΠΑΣΟΚ και 29,6% για τη Ν. Δ. και η MRB για τον Real εκτιμά το ΠΑΣΟΚ στο 33,1% και τη Ν. Δ. στο 27,7%. Η δύναμη του ΚΚΕ καταγράφεται από 6,3% έως 7,1%, του ΣΥΡΙΖΑ από 3,4% – 4%, του ΛΑΟΣ 4,6% – 6,2%, ενώ οι Οικολόγοι καταγράφονται εκτός Βουλής με ανώτερη εκτίμηση το 2,3%. Οι ίδιες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την οικονομία, με τους πολίτες να συμμερίζονται σε σημαντικό βαθμό και τις επισημάνσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.

ΑΠΟ 16 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Συνολικά 16 μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο παραβίασαν χθες τον εθνικό εναέριο χώρο στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Δώδεκα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και μάλιστα σε οκτώ περιπτώσεις υπήρξε και εμπλοκή. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα στα διεθνή ύδατα ανατολικά της Ρόδου, όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν ανθυποβρυχιακή άσκηση. Ολα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι μεταβολές υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την ημέρα δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Η ρύθμιση αυτή ισχύει για τις δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ότι θα διευκολυνθούν οι υπάλληλοι των εν λόγω οργανισμών στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Στους ετεροδημότες θα χορηγείται ειδική άδεια απουσίας που δεν θα συνυπολογίζεται στονχρόνο της κανονικής τους άδειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ»

4.000.000 ευρώ σε καλλιεργητές

Η έναρξη του προγράμματος «ολοκληρωμένη διαχείριση βάμβακος» ανακοινώθηκε χθες από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη. Με το εν λόγω πρόγραμμα, που θα εφαρμοσθεί σε όλη τη χώρα, οι καλλιεργητές που θα προχωρήσουν σε καλλιέργεια με ολοκληρωμένη διαχείριση -λελογισμένη και ελεγχόμενη χρήση φυτοφαρμάκων- θα ενισχυθούν οικονομικά. Θα διατεθούν 4.000.000 ευρώ συνολικά. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι κατά κύρια απασχόληση αγρότες, που αντλούν το 50% του εισοδήματός τους από την καλλιέργεια βαμβακιού και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που συμμετέχουν στο σύστημα παραγωγής βαμβακιού ολοκληρωμένης διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO2 του Αgrocert. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Δύο πυρκαγιές στον Εβρο

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα (κατά τη νομαρχία, 40.000 στρέμμ.) με πεύκα, σιτοκαλαμιές και βελανιδιές κάηκαν από τις δυο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στον νότιο Εβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Μελίας και Αετοχωρίου. Η φωτιά, με σύμμαχο τη βροχή, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο χθες τις πρωινές ώρες, ενώ λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους σπίτια στους οικισμούς Πεύκα και Λουτρά. Ο νομάρχης Ν. Ζαμπουνίδης είπε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στην Αλεξανδρούπολη δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς, αφού όπως αναφέρθηκε είχε πρόβλημα και δεν μπορούσε να πετάξει.

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»

Ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, καθώς η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε, όπως αναμενόταν, την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου. Σε προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο συντάκτης αναφέρει ότι «η επιλογή του στόχου ήταν περισσότερο μια πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας», ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου υποστηρίζει ότι «η νέα αντάρτικη τάση είναι ήδη στα σκαριά».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Σοβαρή η κατάσταση του 27χρονου

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε η υπεράσπιση του 27χρονου φωτογράφου που καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής του, στα Εξάρχεια, ξημερώματα Παρασκευής. Ο 27χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με διάτρηση στον πνεύμονα που προκλήθηκε από κατάγματα στα πλευρά. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Οι υπόλοιποι τρεις νεαροί που επίσης συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ. ΑΣ. που ακολούθησε επίθεση αγνώστων εναντίον περιπολικών στην περιοχή των Εξαρχείων απολογούνται σήμερα στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών. Μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης γίνεται προσπάθεια να διαψευστεί ο ισχυρισμός της ΕΛ. ΑΣ., ότι τη στιγμή των επεισοδίων στο σημείο έγινε ρίψη μολότοφ.

«ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»

Διόρθωση σε ρεπορτάζ

Στο ρεπορτάζ της περασμένης Παρασκευής σχετικά με τους σεισμούς της Αθήνας το 1999 και ό, τι έχει συμβεί ύστερα από 10 χρόνια, με τίτλο «Καταυλισμοί και αίσθημα ντροπής δέκα χρόνια μετά», ο συνήγορος των συγγενών των θυμάτων που θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια των κτιρίων RICOMEX, ΦΙΑΛΟΠΛΑΣΤ και πολυκατοικία Πίνδου και Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ παραδρομής ως Α. Αναγνωστόπουλος ενώ πρόκειται για τον δικηγόρο κ. Ανδρέα Αναγνωστάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή