Υπεγράφη από τον κ. Παπούλια το διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Υπεγράφη από τον κ. Παπούλια το διάταγμα διάλυσης της Βουλής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και επισήμως ξεκίνησε χθες η προεκλογική περίοδος, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια να υπογράφει το διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009. Η σύγκληση της νέας Βουλής, εάν προκύψει αυτοδυναμία από τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009. Το διάταγμα θυροκολλήθηκε το απόγευμα από τον φρούραρχο της Βουλής στο Κοινοβούλιο. Σήμερα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου η Διακομματική Επιτροπή με αντικείμενο τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη κομμάτων και υποψηφίων και τις εκλογικές δαπάνες. Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής στις βουλευτικές εκλογές. Θα καθοριστεί ακόμη το ανώτατο όριο των εκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και η εκλογική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων.

Πιθανότατα την Πέμπτη ο κ. Πρ. Παυλόπουλος θα παραδώσει τη σκυτάλη στον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου κ. Σπ. Φλογαΐτη, ο οποίος θα αναλάβει και σε αυτές τις εκλογές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Αυτή θα είναι και η μοναδική αλλαγή, αφού ο κ. Παυλόπουλος εκτελούσε και χρέη υπουργού Επικρατείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος θα ασκήσει κανονικά τα καθήκοντά του, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή