Απόσυρση υποψηφιότητας από Τσοχατζόπουλο με αιχμές

Απόσυρση υποψηφιότητας από Τσοχατζόπουλο με αιχμές

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιλογή να αποσύρει την «εκδήλωση ενδιαφέροντος», προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές γνωστοποίησε χθες ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της Ιπποκράτους.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να συζητήσουν οι κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά ή επικεφαλής του Επικρατείας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που είχε προταθεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης, καθώς δεν είχε εκλεγεί βουλευτής στην αναμέτρηση του 2007, στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για φαινόμενα «συκοφάντησης και αμφισβήτησης στελεχών» τα οποία δεν έσπευσε να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν νομιμοποιώ»

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα, «η αβεβαιότητα ή ακόμα και η καθυστέρηση τόσο της άμεσης πολιτικής καταδίκης των φαινομένων αυτών, όσο και της πολιτικής στήριξης των στελεχών μας από το κόμμα, δημιουργούν τον κίνδυνο, με απολίτικες συγκρούσεις εσωτερικά, να υπονομευθεί τελικά η ισχυρή ενότητα και πάλη του ΠΑΣΟΚ και του λαού της Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη νίκη. Γι’ αυτό δεν μου επιτρέπεται με τη συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω τέτοια εξέλιξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η Ιπποκράτους απέφυγε όλες τις τελευταίες ημέρες να τοποθετηθεί επί της έντονης φημολογίας, ότι είναι πιθανόν η υποψηφιότητά του στην Α΄ Θεσσαλονίκης να μην «εγκριθεί» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα, συνεργάτες του πρώην υπουργού καθιστούσαν σαφές ότι στον κ. Τσοχατζόπουλο δεν είχε σταλεί κανένα «μήνυμα» από την Ιπποκράτους ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά και ότι ο ίδιος επέλεξε να μην της γνωστοποιήσει τις προθέσεις του πριν από τη χθεσινή ανακοίνωση.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ απέφυγε επιμελώς κάθε αιχμή για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Τσοχατζόπουλου, που ούτως ή άλλως δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την εκλογική νίκη του κόμματος και θα παραμείνει όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να δηλώσει ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει μια πολύ μεγάλη διαδρομή, έχει προσφέρει πολλά και έλαβε μια προσωπική απόφαση». Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου είχε χθες συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, εν όψει της ομιλίας που θα εκφωνήσει στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Το φορολογικό σύστημα

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως επιβάλλεται να περισταλούν οι πελατειακές δαπάνες στο Δημόσιο, να γίνει ουσιαστική ανακατανομή των δαπανών του και να αναμορφωθεί ριζικά το φορολογικό σύστημα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ασφυξία» της αγοράς, την οποία απέδωσε εξ ολοκλήρου στις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης. Τέλος, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως κορμός της ομιλίας του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ θα είναι η προστασία των καταναλωτών και η ανασυγκρότηση της οικονομίας. Τέλος, παρά τις αρχικές σκέψεις δεν θα συνέλθει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να επικυρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς παραμένουν ορισμένες εκκρεμότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή