Νωρίτερα αυτή τη φορά το τελικό αποτέλεσμα

Νωρίτερα αυτή τη φορά το τελικό αποτέλεσμα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης -στις 8.30 το βράδυ- θα έχουμε αυτή τη φορά επίσημα και ασφαλή εκλογικά αποτελέσματα για την αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου αν το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει, όπως αναμένεται, μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόταση που έγινε από τη Singular Logic η οποία παραδοσιακά έχει την ευθύνη των έκδοσης των αποτελεσμάτων στη χώρα μας. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γ. Καρακαδάς, η Singular Logic εισηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες στον κ. Πρ. Παυλόπουλο την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε με επιτυχία στις ευρωεκλογές (Α΄ Θεσσαλονίκης) και αφορά την ταχύτατη αποστολή των αποτελεσμάτων της κάλπης μέσω ειδικών κινητών τηλεφώνων.

Η Singular Logic πρότεινε να διανείμει τους δικαστικούς αντιπροσώπους της χώρας μια ειδική τηλεφωνική συσκευή, μέσω της οποίας τα αποτελέσματα των εκλογών θα αποσταλούν απευθείας στα τερματικά της αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες και καταμετρηθούν οι ψήφοι. Οπως εξήγησε ο κ. Καρακαδάς, η εισήγηση είναι να διανεμηθούν -σε στατιστικά τυχαίο και ασφαλές δείγμα σε όλη την επικράτεια- 4.000 συσκευές προκειμένου η εταιρεία να διασφαλίσει ότι θα συγκεντρώσει τάχιστα περισσότερο από το 10% των συνολικών ψήφων και να είναι εις θέση να ανακοινώσει στις 8.30 με 9 το βράδυ (και όχι στις 10.30 με 11 όπως με τον παραδοσιακό τρόπο) το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Η δε μέθοδος που θα ακολουθηθεί θα είναι απολύτως αδιάβλητη καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα λάβουν από τις νομαρχίες σφραγισμένες τις συσκευές με προσωπικούς κωδικούς, και θα στέλνουν τα αποτελέσματα των τμημάτων τους παρουσία της εφορευτικής επιτροπής και των κομματικών εκπροσώπων. Αλλωστε το εγκατεστημένο πρόγραμμα στα τηλέφωνα θα «τσεκάρει» ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο λάθος στην πληκτρολόγηση καθώς παραβάλλει αυτομάτως τις ψήφους των κομμάτων με τον αριθμό των εγκύρων. Αν γίνει δεκτή η πρόταση, όπως αναμένεται, πιθανώς θα ακυρώσει τη σημασία των εξιτ πολς, πόσω μάλλον αν η πρόβλεψη του ποσοστού που θα δίνουν στο πρώτο κόμμα στις 7 το βράδυ (π.χ 39-41%) δεν θα μπορεί να εγγυηθεί αν θα έχει την αυτοδυναμία ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή