Οι λίστες διχάζουν τους «ανανεωτές» ΣΥΝ

Οι λίστες διχάζουν τους «ανανεωτές» ΣΥΝ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρετώδεις και αδιάκοπες είναι οι διεργασίες στον άξονα ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι αργά χθες, συνεδρίαζε η πανελλαδική σύσκεψη της ανανεωτικής πτέρυγας, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τη συμμετοχή ή μη στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Διαφαινόταν πάντως να υπερίσχυε η πρόταση του κ. Φώτη Κουβέλη που πρότεινε συμμετοχή στα ψηφοδέλτια με διακριτή όμως παρουσία και με δεδομένες τις σαφείς διαφωνίες σε προγραμματικές θέσεις, καθώς και στην πρόσφατη απόφαση να μην υπάρξει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης συνέστησε ψύχραιμη στάση στην παρούσα χρονική συγκυρία και οι οποίες αποφάσεις να μετατεθούν μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Παπαδημούλης

Υπέρ της άποψης Κουβέλη τάχθηκε και ο τέως ευρωβουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης. Εκφράστηκαν ωστόσο, και εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις όπως από το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ κ. Μ. Σαμπατακάκη που έκανε λόγο για άμεση αποχώρηση όχι μόνον από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για αυτόνομη κάθοδο της Ανανεωτικής Αριστεράς στις εκλογές.

Χθες, συνεδρίασε και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει στο κόμμα στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που πλην απροόπτου θα είναι ο κ. Αλ. Τσίπρας. Ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν σειρά ζητημάτων, λ.χ. ποιοι θα είναι ομιλητές στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ αναζητείται νομική λύση προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΝ να εξαιρεθεί από τους περιορισμούς που θέτει το ΕΡΣ σε όσους δεν είναι επικεφαλής κομμάτων. Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε και την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής. Την πεποίθησή του ότι θα διαψευσθούν όσοι προβλέπουν διάσπαση και εκλογική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ από τη Δράμα όπου περιόδευσε. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά μέρους των ΜΜΕ, λέγοντας ότι δείχνουν υποκριτικό ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ «Είναι πια φανερό ότι τα σχέδια αυτοδυναμιών ή μεγάλων συνασπισμών, προκειμένου να προωθηθούν αντιλαϊκές πολιτικές, περνάνε από την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ και από την μη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας», τόνισε.

Ο κ. Βίτσας

Την αισιοδοξία του ότι ο κ. Αλ. Αλαβάνος θα συνδράμει στην προεκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΝ κ. Δημ. Βίτσας. «Είναι σεβαστή η απόφαση του Αλ. Αλαβάνου. Θεωρώ όμως ότι γελιέται όποιος νομίζει ότι επειδή δεν θα είναι υποψήφιος, δεν θα βοηθήσει και το εγχείρημα. Και θα αποδειχθεί και τις επόμενες μέρες. Και θεωρώ ότι γελιέται διπλά όποιος νομίζει ότι Αλ. Αλαβάνος αποσύρεται από την πολιτική ζωή», ανέφερε (ΝΕΤ 105,5). «Θα ήταν προσχηματικό αν έλεγα ότι δεν θα παίξει κανένα ρόλο η απουσία του Αλέκου Αλαβάνου», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Δ. Χατζησωκράτης. Νέες αιχμές εναντίον του Αλ. Αλαβάνου άφησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Ν. Κωνσταντόπουλος «Οταν κάνεις πολιτική με όρους τακτικισμών, ψυχολογισμών, και προσωπικών στρατηγικών τότε τα πράγματα δεν θα έχουν ευθύγραμμη εξέλιξη», είπε (ΣΚΑΪ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή