«Κλειδώνει» η τηλεμαχία των δύο

«Κλειδώνει» η τηλεμαχία των δύο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν, για πρώτη φορά οι κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι, αμφότεροι, αποδέχθηκαν την πρόκληση μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης, με χαρακτηριστικά μονομαχίας. Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχονται χωρίς δεύτερη σκέψη τη διεξαγωγή μιας τετ α τετ τηλεοπτικής αναμέτρησης, καθώς, τυχόν επιφύλαξή τους θα μπορούσε να ερμηνευτεί με τρόπο που να επηρεάσει αρνητικά το προεκλογικό κλίμα για τους ίδιους και τα κόμματά τους. Και οι δύο τάσσονται κατ’ αρχήν υπέρ μιας ουσιαστικής συζήτησης και ευελπιστούν, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο κ. Καραμανλής, μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε και δεύτερη αναμέτρηση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συνεργάτες του, η Ν.Δ. συμφωνεί να υπάρξει τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο.

Αποδοχή

Επίσης, ο πρωθυπουργός αποδέχεται τη συμμετοχή του στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ανεξαρτήτως των όρων υπό τους οποίους θα αποφασιστεί να διεξαχθεί. Ναι στη συμμετοχή στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς λέει και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, ωστόσο, ζητεί απευθείας διάλογο μεταξύ των παρισταμένων.

Τα επιτελεία του κ. Καραμανλή βρίσκονται σε διαβούλευση για τους όρους υπό τους οποίους θα διεξαχθεί η μονομαχία μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι αργά χθες έγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγ. Αντώναρου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα διεξαχθεί η τηλεοπτική μονομαχία Καραμανλή – Παπανδρέου. Το επιτελείο του πρωθυπουργού τονίζει την ανάγκη η συζήτηση να είναι ουσιαστική και να μη λειτουργήσουν οι όροι και οι προϋποθέσεις ως αφορμή για ματαίωση του ντιμπέιτ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Γ. Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι δεν είναι θέσφατο η αντιγραφή μοντέλων από το εξωτερικό, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους, αποφεύγοντας να πάρει προκαταβολικά θέση επί της προτάσεως του Γ. Παπανδρέου για τη συμμετοχή κοινού. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι κοινοποίηση λεπτομερειών για τη διεξαγωγή του από το ΠΑΣΟΚ να μην αποτελέσει πρόσχημα, προκειμένου να υπαναχωρήσει από τον διάλογο. Το επιτελείο Καραμανλή ποντάρει πολλά στην αναμέτρηση με τον κ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι κατά τη μονομαχία των δύο θα αναδειχθούν οι ασάφειες της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν ακόμη ότι η άμεση σύγκριση των δύο ηγετών θα λειτουργήσει υπέρ της ενίσχυσης του ηγετικού προφίλ του κ. Καραμανλή.

Αισιοδοξία

Ανάλογη αισιοδοξία επικρατεί και στην Ιπποκράτους. Θεωρούν ότι στη μονομαχία με τον κ. Παπανδρέου θα καταδειχθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, όπως και οι προσωπικές ευθύνες του πρωθυπουργού για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ζητεί να υπάρξει απευθείας διάλογος μεταξύ των δύο, ενώ προτείνει την ύπαρξη κοινού στο studio και δεν αποκλείει την υποβολή ερωτήσεων μέσω Internet. Στα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαβούλευσης μεταξύ Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ θα είναι ο αριθμός των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ, καθώς στο τραπέζι υπάρχουν προτάσεις και για ένα συντονιστή αλλά και για περισσότερους των τριών.

Στο παρασκήνιο, πάντως, τα επιτελεία των δύο κομμάτων εξαπολύουν αιχμές, που στόχο έχουν να εμφανίσουν τον αντίπαλο να επιδιώκει ματαίωση, προβάλλοντας όρους και προϋποθέσεις που δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή