Εν όψει αποφάσεων η «Δράση» του κ. Μάνου

Εν όψει αποφάσεων η «Δράση» του κ. Μάνου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του τρέχοντος διημέρου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση για τη συμμετοχή του κόμματος «Δράση» στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Οπως δήλωσε χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», το ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος κ. Στέφανος Μάνος, στο διάστημα αυτό «θα ξεκαθαρίσει αν η «Δράση» έχει τις δυνάμεις να συμμετάσχει στις εκλογές».

Ο κ. Μάνος υπεραμύνθηκε της προοπτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο κ. Παπανδρέου, για τον οποίο πιθανολόγησε ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, θα πρέπει «να μην αποκλείει το ενδεχόμενο, ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία, να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Αλλιώς, θα τα τινάξουν στον αέρα, δηλαδή εκεί πάει το πράγμα».

Πάντως, οι αποφάσεις για τον χρόνο που θα διατεθεί από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, προκάλεσαν χθες την έντονη αντίδραση της «Δράσης». Σε ανακοίνωση του κόμματος, καταγγέλλεται η απόφαση, για άλλη μια φορά, για πλήρη αποκλεισμό από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλων των κόμματων που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ανακηρυχθούν από τον Αρειο Πάγο οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «τα χρεοκοπημένα παραδοσιακά κόμματα εξαντλούν κάθε δυνατότητα ώστε, ανενόχλητα από καινούριες έντιμες δυνάμεις, να συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία και την παρακμή».

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η «Δράση» έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αντίστοιχης απόφασης για τις ευρωεκλογές, που θα συζητηθεί στην ολομέλεια στις 25 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή