Η Ν.Δ. επενδύει στις διαφορές εντός ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Δ. επενδύει στις διαφορές εντός ΠΑΣΟΚ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στην οικονομία θα είναι η προεκλογική καμπάνια της Ν. Δ. με διττό στόχο, αφενός, να αναδειχθεί η προγραμματική ένδεια του ΠΑΣΟΚ και, αφετέρου, να αποκαλυφθούν οι, τουλάχιστον, δύο «σχολές σκέψης» στο εσωτερικό του κινήματος, με συχνά αντικρουόμενες θέσεις για την οικονομία. Τα πρώτα δείγματα αυτής της στρατηγικής αποκαλύφθηκαν στο διάγγελμα του Κ. Καραμανλή, εξειδικεύθηκαν στη ΔΕΘ και, πλέον, εντάσσονται στην καθημερινή προεκλογική φαρέτρα της Ν. Δ. Μόνον χθες, εναντίον του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, έβαλαν οι Γ. Σουφλιάς, Γ. Παπαθανασίου και Γ. Κουμουτσάκος, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δηλώνει από το Αιγάλεω ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οικονομική πολιτική».

Ο κεντρικός σχεδιασμός έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε συνεργασία με τον κ. Γ. Σουφλιά, καθώς κρίθηκε πως η επικέντρωση στα οικονομικά ζητήματα αποτελεί «ευκαιρία» για τη Ν. Δ. να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη στον μεσαίο χώρο. Στο «στόχαστρο» της Ν. Δ. μπήκαν χθες οι Γ. Ραγκούσης και Λούκα Κατσέλη, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένεται να προβληθούν από τη Ν. Δ σε αντιδιαστολή με αυτές «συντρόφων» τους όπως οι Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Παπακωνσταντίνου και ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος, που κινούνται σε περισσότερο «εκσυγχρονιστική» λογική. Σε καθημερινή βάση, η Ρηγίλλης θα επιχειρεί να αναδεικνύει φαινόμενα «διγλωσσίας» του ΠΑΣΟΚ, με επίκεντρο τη φορολογία εισοδήματος και το αν θα υπάρχει ενιαίος φορολογικός συντελεστής, τις αποκρατικοποιήσεις και συγκεκριμένα τις αντικρουόμενες δηλώσεις για τη συμμετοχή του κράτους σε Ολυμπιακή και ΟΤΕ, το εύρος του δημόσιου τομέα και την εισοδηματική πολιτική.

Οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Ν. Δ. Γ. Κουμουτσάκου ήταν ενδεικτικές της τακτικής που θα ακολουθηθεί, τουλάχιστον έως την Κυριακή, όταν ο κ. Παπανδρέου θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις του στη ΔΕΘ. Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι, αν και έχουν περάσει πέντε ημέρες από την παρουσίαση της πρότασης αλήθειας και προοπτικής από τον Κ. Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του παραμένουν ασαφείς, χωρίς συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Γ. Σουφλιάς υπογράμμιζε ότι η Ν. Δ. απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τη γλώσσα της αλήθειας, με συγκεκριμένα μέτρα που, αν είναι δυσάρεστα, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη και το ΠΑΣΟΚ να ξεφύγει από τις αοριστολογίες.

Εκλογική σύσκεψη

Ο εκλογικός σχεδιασμός της Ν. Δ., οι περιοδείες των στελεχών αλλά και οι εκκρεμότητες που θα τακτοποιηθούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ΦΠΑ, απόσυρση, πάγωμα πλειστηριασμών) συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, με τη συμμετοχή και του Λ. Ζαγορίτη. Τροφή για σχόλια σχετικά με τις σχέσεις των δύο ανδρών αποτέλεσε η απάντηση «δεν τον είδα» που έδωσε, γελώντας, ο Ευ. Μεϊμαράκης σε ερώτηση αν ο κ. Ζαγορίτης συμμετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη. Με την ίδια φράση απάντησε, λίγο αργότερα, και ο κ. Ζαγορίτης, εξηγώντας ότι «άπαντες κοιτούσαν μπροστά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή