Σε τροχιά εξόδου από τα ψηφοδέλτια ο κ. Π. Δούκας

Σε τροχιά εξόδου από τα ψηφοδέλτια ο κ. Π. Δούκας

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά εκτός του ψηφοδελτίου της Ν. Δ. στο Υπόλοιπο Αττικής φέρεται ο πρώην υφυπουργός Π. Δούκας, ενώ ανάλογες ενδείξεις υπάρχουν για τους κ. Ευ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό, το όνομα των οποίων επίσης ενεπλάκη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η αντίστροφη μέτρηση για τον αποκλεισμό του Π. Δούκα εκτιμάται ότι ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, όταν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Μ. Εβερτ στο σπίτι του στο Πικέρμι, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή του να τον θέσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν. Δ. Παρ’ ότι σε κατ’ ιδίαν συζητησεις ο κ. Δούκας δηλώνει ότι είχε ζητήσει από τον πεθερό του Μ. Εβερτ να μην παρέμβει υπέρ της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Υπολοίπου Αττικής, θεωρείται δεδομένο ότι το θέμα συζητήθηκε και ότι ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον πρώην πρόεδρο της Ν. Δ. για την απόφασή του να μην συμπεριλάβει τον πρώην υφυπουργό στο ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται και δημοσκοπήσεις που διενήργησε ο κ. Γ. Λούλης, οι οποίες καταδεικνύουν τη φθορά που έχει υποστεί η κυβερνητικη παράταξη, αλλά και όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Δούκας, πάντως, φανερά ενοχλημένος, διαδηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να προβεί σε «εθελουσία έξοδο», όπως έπραξαν οι κ. Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Μιχ. Λιάπης. Αφήνει, δε, να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει άμεσα και ότι θα μιλήσει μετά τις εκλογές. Παρα τις περί του αντιθέτου φημολογίες, οι κ. Σ. Τσιτουρίδης και Βασ. Μαγγίνας θα συμμετάσχουν εκ νέου στα ψηφοδέλτια.

Πάντως, η διαφαινόμενη τοποθέτηση του κ. Εβερτ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκαλεί αντιδράσεις σε βουλευτές του κόμματος, που εκτιμούν ότι θα έπρεπε να διευκολυνθεί ο πρωθυπουργός στην επιδίωξη για θεαματικη ανανέωση. Ανάλογα σχόλια κάνουν και για τη διαφαινόμενη συμμετοχη των κ. Γ. Σουφλιά και Δ. Σιούφα στις επόμενες δύο εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου, ενώ μεγάλη ενόχληση έχει προκαλέσει η κίνηση του Αχ. Καραμανλή να σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Για την τέταρτη και πέμπτη θεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ακούγονται τα ονόματα του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου, των καθηγητών κ. Χρ. Ζερεφού και Κ. Αρβανιτόπουλου, ενώ λέγεται ότι ο πρωθυπουργός έχει προτείνει εκλόγιμη θέση και στην κ. Νίκη Γουλανδρή. Τέλος, στη Β΄ Αθηνών επιλέγει να δώσει εκ νέου τη μάχη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή