ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ανταπόκριση από Αγκυρα αναμένει η Αθήνα

Εμπρακτη ανταπόκριση στα ανοίγματα της Ελλάδας αναμένει η Αθήνα από την Αγκυρα, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel. Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η διαδικασία προσέγγισης των δύο χωρών χρειάζεται οξυγόνο, καλή θέληση και επένδυση σε κοινό μέλλον συνεργασίας και ειρήνης. Αναφερόμενη στις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, μίλησε για απαράδεκτη και επικίνδυνη πρακτική που δεν μπορεί να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο, αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιο δυστύχημα. Τέλος, για την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση της Αθήνας για πλήρη προσαρμογή – πλήρη ένταξη, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες επιβολής χρονοδιαγράμματος στο Κυπριακό και οι απειλές περί διχοτόμησης που ακούγονται από την Τουρκία, εγείρουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές της προθέσεις.

ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Προσφορά βοήθειας

Η Ελλάδα διαθέτει βοήθεια στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες που έπληξαν τη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, χθες το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, ενημέρωσε διά της διπλωματικής οδού την τουρκική πλευρά ότι είναι στη διάθεσή της για τυχόν βοήθεια λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη γείτονα χώρα τις τελευταίες ώρες. Η Τουρκία ευχαρίστησε τη χώρα μας και θα μας ενημερώσει αν απαιτηθεί η βοήθεια αυτή.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΣΟΥΝΟΦ

Διευρύνονται οι έρευνες

Ερευνες για να διαπιστωθεί αν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην καλαθοσφαιριστή του Αρη, Μιχάλη Μισούνοφ, σχετίζονται με άλλες αξιόποινες πράξεις διεξάγουν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη. Ο οπλισμός (δύο αντιαρματικοί εκτοξευτήρες τύπου RPG και μία ρουκέτα) είναι εύχρηστος και οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι προέρχεται από τον πρώην γιουγκοσλαβικό στρατό και διακινήθηκε μέσω βαλκανικών κυκλωμάτων λαθρεμπορίας. Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της υπόθεσης, ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κ. Δημ. Παπαδόπουλος, εκτίμησε ότι τα όπλα είχαν προορισμό άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, μέσω των ίδιων διαδρομών που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, να είχε προμηθευτεί στο παρελθόν τον οπλισμό του και ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Από την άλλη, από τα μέχρι τώρα στοιχεία η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο τα κατασχεθέντα όπλα να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Ανεστάλη διαγωνισμός

Τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για την πρόσληψη 125 ατόμων αναστέλλει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά από δημοσιεύματα που του απέδιδαν προεκλογικό χαρακτήρα. Οπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή του χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο διαγωνισμός επρόκειτο να διεξαχθεί μέσω ΑΣΕΠ και δεν είχε σχέση με τις εκλογές, καθώς η ΕΥΔΑΠ ξεκίνησε τις σχετικές διαδικασίες στις 23 Ιουλίου 2008, ενώ το ΑΣΕΠ τον ενέκρινε στις 19 Μαΐου. «Πέραν αυτού, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. εξαιρείται από την αναστολή των διαδικασιών πρόσληψης λόγω προεκλογικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά με εντολή του κ. Γιώργου Σουφλιά αναστέλλεται ο εν εξελίξει διαγωνισμός», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Πρωτοβουλία των «πρεσβυτέρων»

Τη συνεισφορά τους προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού κατέθεσαν χθες, σε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «The Elders». «Είναι σημαντικό που ενδιαφέρεστε για ένα πρόβλημα, όπως το Κυπριακό. Είναι σημαντικό γιατί στην Κύπρο βρίσκεται το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη και πρέπει να πέσει», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, υποδεχόμενη τα μέλη της αντιπροσωπείας, μεταξύ των οποίων την πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γκρο Μπρούντλαντ και τον πρώην ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας Λαχντάρ Μπραχίμι. Η αντιπροσωπεία έχει ήδη επισκεφθεί την Αγκυρα και χθες το βράδυ αναχώρησε για την Κύπρο. Στην Αθήνα, τα μέλη της συναντήθηκαν επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργο Παπανδρέου. Η πρωτοβουλία των «πρεσβυτέρων» αποτελείται από διεθνείς προσωπικότητες με κύρος και επιρροή, που δεν κατέχουν πλέον κυβερνητικά αξιώματα και μπορούν να μιλούν και να δρουν χωρίς δεσμεύσεις, με σκοπό την επίλυση μεγάλων διεθνών προβλημάτων, όπως το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.

ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ

Παραιτήθηκε η κ. Αδάμη

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες και επισήμως από την Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων, η κ. Αλεξάνδρα Αδάμη, η οποία είχε οριστεί από τον υπουργό Παιδείας στη θέση του εκπροσώπου των ΤΕΙ στην Επιτροπή. «Σας ενημερώνω και επίσημα ότι με έγγραφό μου προς τον ΥΠΕΠΘ δεν αποδέχθηκα τον διορισμό μου στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Ελέγχου Κολεγίων, υιοθετώντας την απόφαση του συνδικαλιστικού μας φορέα ο εκπρόσωπος των ΤΕΙ στην εν λόγω επιτροπή να ορίζεται ύστερα από πρόταση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ, προς προάσπιση του αυτονόητου, δηλαδή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ, στα οποία υπηρετούμε» ανέφερε η κ. Αδάμη σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας διδασκόντων ΤΕΙ κ. Ιωάννη Τσάκνη.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ

Σύλληψη 47χρονου

Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Στον υπολογιστή του βρέθηκαν αποθηκευμένες 200 φωτογραφίες και 20 cd και dvd στα οποία απεικονίζονται μικρά παιδιά. Ανάλογο περιεχόμενο είχε και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων που βρέθηκε πάνω του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή