«Η μάχη τώρα μόλις ξεκίνησε»

«Η μάχη τώρα μόλις ξεκίνησε»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια άκρως διλημματική ομιλία ενώπιον του θερμού ακροατηρίου της ΟΝΝΕΔ στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, εγκαινίασε χθες και επισήμως την προεκλογική του εκστρατεία ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος σε όσους απείχαν στις ευρωεκλογές ή έριξαν ψήφο δυσαρέσκειας κατά της Ν. Δ., ο κ. Καραμανλής τους κάλεσε να σκεφτούν νηφάλια και να επιλέξουν με βάση το εθνικό συμφέρον.

«Μπορεί να τους πληγώσαμε. Κάναμε λάθη. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα πέρα από τα επιμέρους. Πρώτα το εθνικό συμφέρον. Ας μη βιάζεται κανένας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η μάχη για τις πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση, τώρα μόλις ξεκίνησε», είπε. Ο Κ. Καραμανλής επέμεινε με έμφαση στους λόγους εθνικού συμφέροντος που τον οδήγησαν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ έβαλε με δριμύτητα εναντίον του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του όσο κυρίως για την ασάφεια, με την οποία, όπως είπε, επιχειρεί να καλύψει την απουσία θέσεων και προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Ταυτοχρόνως, απευθυνόμενος κυρίως προς ψηφοφόρους της Ν. Δ. που «φλερτάρουν» πολιτικά με τις θέσεις του ΛΑΟΣ, ο πρωθυπουργός ανέδειξε με έμφαση την ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος του πανεπιστημιακού ασύλου. «Η πολιτική μας είναι αναγκαία. Δεν είναι ευχάριστη. Στις δύσκολες ώρες πρέπει να κυριαρχεί η υπευθυνότητα, με αναγκαίες αποφάσεις. Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επέμεινε πολλές φορές ότι έλαβε την απόφαση για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και ανέδειξε ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών την υπευθυνότητα με συγκεκριμένα μέτρα ή την ανευθυνότητα με ευχάριστες αοριστολογίες. Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Τα ευχολόγια δεν πληρώνουν μισθούς, δεν αυξάνουν συντάξεις, δεν μειώνουν ελλείμματα. Ολα τα κόμματα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους», επισήμανε. Απαρίθμησε, δε, μια σειρά από ερωτήματα στα οποία πρέπει όλοι να τοποθετηθούν, όπως περιορισμός στις δαπάνες ή έκρηξη ελλειμμάτων, πάταξη φοροδιαφυγής ή αδικία εις βάρος αυτών που πληρώνουν κ. ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή