ΚΚΕ: Να προσέλθουν στις κάλπες όλοι

ΚΚΕ: Να προσέλθουν στις κάλπες όλοι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύτατη επίθεση σε όσους επιχειρούν, όπως είπε, να θέσουν «εκβιαστικά διλήμματα ακυβερνησίας της χώρας προκειμένου να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους», εξαπέλυσε η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα. «Η χώρα θα κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που έμεινε ακυβέρνητη», τόνισε κατά τη χθεσινή της περιοδεία στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ. Χαρακτήρισε «παραμύθι και μπαμπούλα» την ακυβερνησία, λέγοντας ότι «θα κυβερνηθεί το καράβι από κακούς κυβερνήτες. Είτε η Ν.Δ. είναι πρώτη, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ένας εκ των δύο είναι αντιπολίτευση, ο συσχετισμός θα είναι αρνητικός», είπε.

Η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ απευθύνθηκε στα δύο εκατομμύρια των πολιτών που απείχαν από τις ευρωεκλογές, καλώντας τα να προσέλθουν την 4η Οκτωβρίου στις κάλπες με βάση τη συνείδησή τους. Υπογράμμισε ιδιαίτερα την κρισιμότητα των επικείμενης αναμέτρησης, λέγοντας ότι αντιθέτως με τις ευρωεκλογές δεν θα προκύψουν μηνύματα αλλά νέοι συσχετισμοί δυνάμεων. Με ανακοίνωσή του εξάλλου το ΚΚΕ επιτίθεται κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας τις πολιτικές τους υπεύθυνες για την αλματώδη αύξηση της ανεργίας. «Οι άνεργοι, νέοι και νέες, οι γυναίκες, όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να τους απαντήσουν με την ψήφο τους, διεκδικώντας σταθερή εργασία με ελεύθερο χρόνο και σύγχρονα δικαιώματα. Να απαιτήσουν προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο κ. Μ. Μαΐλης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι, από αυτή «απουσίασαν αναφορές στους μισθούς και συντάξεις πείνας καθώς και τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ με τους αντεργατικούς νόμους που εφαρμόστηκαν επί κυβέρνησης Ν.Δ. Το γιατί απουσίασαν, το αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή