ΠΑΣΟΚ: «Θρίλερ» με Σημίτη και βολές από Βερελή

ΠΑΣΟΚ: «Θρίλερ» με Σημίτη και βολές από Βερελή

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να λυθεί το «μυστήριο» γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Κώστα Σημίτη στις επικείμενες εκλογές. Αυτό τουλάχιστον μετέδιδαν συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου απαντώντας στα αλλεπάλληλα ερωτήματα που δέχονταν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, από τα οποία αίφνης έλειπε αυτό του πρώην πρωθυπουργού. Την ίδια ώρα με ιδιαιτέρως οξείς τόνους καυτηρίασε την επιλογή της Ιπποκράτους να μην συμπεριληφθεί στους συνδυασμούς της ο πρώην υπουργός κ. Χρίστος Βερελής, ενώ περισσότερο πικρία, παρά οργή εξέφρασαν για τον ίδιο λόγο με ανακοινώσεις τους οι κ. Χρήστος Πάχτας και Μιχ. Νεονάκης.

Το «θρίλερ» για την υποψηφιότητα Σημίτη συνεχίστηκε και χθες, ενώ προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι αργά το βράδυ ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν είχε απευθείας τηλεφωνική επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό. Κατά πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε επικοινωνία συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού με κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους, στην οποία ο πρώτος φέρεται να επανέλαβε την άποψη του κ. Σημίτη ότι ο πρώην πρωθυπουργός αυτοδικαίως επιθυμεί να κατέλθει στη «δική» του περιφέρεια (Α΄ Πειραιώς) ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Κατά τις ίδιες πηγές, ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου αντέτεινε το επιχείρημα πως ο κ. Σημίτης ως πρώην πρωθυπουργός ούτως ή άλλως εκλέγεται χωρίς σταυρό, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως βούληση του κ. Παπανδρέου είναι να μην κατέλθει στον Πειραιά, αλλά σε κάποια άλλη περιφέρεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα δύο κενά που εντοπίστηκαν στα ψηφοδέλτια της Α΄ Πειραιώς και της Α΄ Αθήνας πυροδότησαν χθες φημολογίες ότι πρόθεση του κ. Παπανδρέου είναι να «κατεβάσει» τον κ. Σημίτη στην Αθήνα και όχι στην περιφέρειά του. Σημειώνεται πάντως ότι οι φημολογίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται επισήμως από καμία πλευρά. «Ουδέν σχόλιο» έλεγε η πλευρά Σημίτη και στα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, υπονοώντας πιθανώς ότι όχι μόνον δεν έχει γίνει τέτοια πρόταση, αλλά πως ούτε δεδομένη είναι η απάντηση…

Από την πλευρά τους πάντως στελέχη της Ιπποκράτους προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τη δημοσιογραφική σημασία που δόθηκε στην μη ανακοίνωση του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού και υποστήριζαν ότι τούτο έγινε απλώς και μόνον για να μην «ταυτιστεί» ο πρώην πρωθυπουργός με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι το «θρίλερ» Σημίτη θα έχει τέλος εντός των αμέσως επομένων ημερών, καθώς ειδικώς χθες -λόγω του μεγάλου θορύβου που δημιουργήθηκε- οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου αντελήφθησαν την πιθανή ζημία που προκαλεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα, όπως και το πόσο άκομψο θα ήταν για τον πρώην πρωθυπουργό να πληροφορηθεί τις διαθέσεις του κ. Παπανδρέου από κάποια σχετική ερώτηση που είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να λύσει άμεσα και με δική του πρωτοβουλία το συγκεκριμένο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση του κ. Σημίτη.

Εν τω μεταξύ, τη λάμψη των γνωστών ονομάτων -ηθοποιών, αθλητών κ. λπ. – που ανακοινώθηκαν χθες από το ΠΑΣΟΚ επισκίασε όπως προαναφέρθηκε μια πολύ σκληρή δήλωση του κ. Χρ. Βερελή. Εκφράζοντας την οργή του για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο στην Αιτωλοακαρνανία, ο πρώην υπουργός αφού υπενθυμίζει την πλήρη δικαίωσή του στην υπόθεση για την οποία προ μηνών παραιτήθηκε, αποδίδει την επιλογή της Ιπποκράτους στο γεγονός ότι είχε ταχθεί υπέρ του κ. Ευαγγ. Βενιζέλου στις εσωκομματικές διαδικασίες του 2007 και καταλήγει ως εξής: «Θα συνεχίσω την πορεία μου για μια χώρα με αξιοπρεπείς πολίτες χωρίς αλαζόνες πολιτικούς, όπου τα κόμματα δεν θα απαξιώνουν κανέναν είτε αυτός είναι τέως πρωθυπουργός, είτε άξιο στέλεχος που έχει προσφέρει πολλά, είτε και το τελευταίο μέλος» και επιφυλάσσεται να λύσει τις διαφορές του με εκείνους που τον απέκλεισαν μετά τις 5 Οκτωβρίου…

Σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους ήταν οι αντίστοιχες αντιδράσεις των κ. Πάχτα και Νεονάκη. «Λυπάμαι που η συστηματική συκοφαντική πρακτική του ρουσοπουλισμού επηρεάζει ακόμη και σήμερα τις αποφάσεις μας» δήλωσε ο κ. Πάχτας, ενώ ο κ. Νεονάκης χαρακτήρισε «μεγάλη αδικία» τον αποκλεισμό του, καλώντας ωστόσο όπως και ο κ. Πάχτας τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να χαρίσουν στο κόμμα τους την αυτοδυναμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή