Σκληρές μάχες στη Ν.Δ. σε Α΄ και Β΄ Αθήνας

Σκληρές μάχες στη Ν.Δ. σε Α΄ και Β΄ Αθήνας

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη μάχη των μαχών, που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μάχη επιβίωσης, ετοιμάζονται τα γαλάζια στελέχη, κυρίως στις πολυπληθείς περιφέρειες της Α΄ και Β΄ Αθήνας. Την ίδια στιγμή η αναζήτηση νέων, ηχηρών, ονομάτων αποδεικνύεται δυσεπίλυτο σταυρόλεξο για τη Ρηγίλλης.

Στην Α΄ Αθηνών, μετά τις αποχωρήσεις των Γ. Βουλγαράκη και Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη, θα δοθεί η μάχη για τις πρώτες τρεις θέσεις, μεταξύ των Ντόρας Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλου και Πρ. Παυλόπουλου. Θέση στη «σίγουρη» πεντάδα θα διεκδικήσουν ο Γ. Αλογοσκούφης και η Φωτεινή Πιπιλή. Νέα πρόσωπα είναι ο νυν πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Χρ. Κικίλιας -τον οποίο λέγεται ότι θα στηρίξει ο «μηχανισμός» του Γ. Βουλγαράκη, ο αντιδήμαρχος Χρ. Τεντόμας (προσμετράται στους πολιτικούς φίλους της κ. Μπακογιάννη), ο πρώην ευρωβουλευτής Μαν. Μαυρομμάτης και η δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ. Μάχη για θέση στο Κοινοβούλιο θα δώσει εκ νέου και η κ. Ελενα Κουντουρά.

Στην Β΄ Αθηνών, η αναμέτρηση θα είναι εξαιρετικά σκληρή, αφού σε περίπτωση ήττας η Ν.Δ. θα απολέσει 5 – 7 έδρες. Στις νέες υποψηφιότητες περιλαμβάνονται ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης και η αθλητικογράφος Αννα Καραμανλή.

Εν τω μεταξύ, σε αγώνα δρόμου για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων έχει αποδοθεί η Ρηγίλλης, έχοντας να «απαντήσει» όχι μόνον στο αίτημα για ανανέωση, αλλά και στα κενά που δημιουργούν οι αποχωρήσεις εν ενεργεία βουλευτών και πολιτευτών. Ηδη τρία μέλη της απερχόμενης Βουλής δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, προκαλώντας πρόσθετους πονοκεφάλους στον γραμματέα του κόμματος Λευτ. Ζαγορίτη. Πρόκειται για τον βουλευτή Χίου Γιάννη Κοσμίδη, τον βουλευτή Καβάλας Δημ. Χριστοφιλογιάννη και τη βουλευτή Κυκλάδων Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους δεν θα πολιτευθούν.

Απροθυμία

Τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δυσχεραίνει και το κλίμα ηττοπάθειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νομός Λάρισας, όπου εκφράζεται απροθυμία ακόμη και από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη Ν.Δ. να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Οσοι βολιδοσκοπήθηκαν εμφανίστηκαν αρνητικοί, αφού θεωρούν ότι οι εκλόγιμες θέσεις είναι «κλεισμένες» από τους νυν βουλευτές (Χ. Ζώη, Μ. Χαρακόπουλο, Κ. Αγοραστό) ενώ ο χρόνος που απομένει μέχρι την κάλπη δεν επαρκεί ούτε καν για μία καλή εμφάνιση – παρακαταθήκη για το μέλλον. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αφορά αναλογικά όλη τη Θεσσαλία, στο γραφείο του περιφερειάρχη έχει εγκατασταθεί εδώ και ημέρες ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας, μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και εκ των συνομιλητών του Γ. Σουφλιά. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλες περιφέρειες, όπως π.χ. η Αχαΐα, όπου εκτός ψηφοδελτίου επέλεξαν να παραμείνουν ο πρώην βουλευτής Θ. Βασιλείου, η Λένα Καλετζιώτη και ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Γ. Σιγαλός. Αντιθέτως, πλην του πρώην βουλευτή Νικ. Νικολόπουλου, ο οποίος θα δώσει εκ νέου τη μάχη, η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα θεωρείται αυτή της Πηνελόπης Παναγιωτοπούλου. Στο Υπόλοιπο Αττικής, στο οποίο δημιουργείται ένα κενό από τη διαφαινόμενη μη συμμετοχή του Π. Δούκα, η μόνη κλεισμένη υποψηφιότητα είναι αυτή του πολιτικού επιστήμονα Ν. Γιαννή. Στην Α΄ Πειραιώς νέα υποψηφιότητα είναι του γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Κ. Κατσαφάδου, ενώ στη Β΄ Πειραιώς αναζητούνται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, νέα πρόσωπα. Και επισήμως στην Αργολίδα θα πολιτευθεί ο Γ. Ανδριανός (που παραιτήθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του Μαξίμου) ενώ το πρώην μοντέλο Μαρίνα Τσιντικίδου θα είναι υποψήφια στην Πιερία.

Η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων αναμένεται από την προσεχή Κυριακή και το πιθανότερο είναι ότι θα συνοδευθούν και με τον αποκλεισμό τουλάχιστον των κ. Π. Δούκα και Αρ. Παυλίδη. Χθες ο κ. Δούκας εμφανιζόταν πλέον πεπεισμένος για τον επικείμενο αποκλεισμό του και άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει τον στιγματισμό του ονόματός του από την υπόθεση Βατοπεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή