Χαμηλώνει τώρα τον πήχυ στο 3% ο κ. Αλ. Τσίπρας

Χαμηλώνει τώρα τον πήχυ στο 3% ο κ. Αλ. Τσίπρας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στόχος μας είναι στις 5 Οκτωβρίου να έχουμε 3% και τη δική σας ψήφο». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας οριοθέτησε την εκλογική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες αναταράξεις που δοκίμασαν τη συνοχή του. Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, με αρκετή διάθεση αυτοκριτικής, δεν έκρυψε τα εσωτερικά προβλήματα και παραδέχτηκε ότι στις ευρωεκλογές τέθηκαν λανθασμένα υψηλοί στόχοι εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης και απαξίωσης της πολιτικής. «Είμαστε όμως, εδώ και αντέχουμε», είπε εκφράζοντας βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να αντεπεξέλθει των δυσκολιών.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε το χατίρι των κυρίαρχων κύκλων του πολιτικού κατεστημένου που, χάριν αυτοδυναμίας απεργάζονται σχέδια εξαφάνισής μας», ανέφερε. Οταν ρωτήθηκε εάν προτίθεται να παραιτηθεί στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει εκτός Βουλής, είπε: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά συλλογικά αποδίδουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Θέλω να σας πω ότι δεν σκέφτομαι καν αυτό το ενδεχόμενο». Επισήμανε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τρεις άξονες με στόχο τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής αλληλεγγύης, άμεσο πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης και νέα στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης. Κληθείς να εξηγήσει τις πολιτικές διαφορές που τον χωρίζουν με τον κ. Α. Αλαβάνο, υπογράμμισε πως είναι υπαρκτές, απέφυγε, πάντως, να τις προσδιορίσει λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. «Είναι ώρα μάχης και είμαστε όλοι στρατιώτες. Την ώρα της μάχης οι διαφορές και οι αντιπαραθέσεις είναι με αυτούς που είναι απέναντί σου και όχι με αυτόν που είναι δίπλα. Δεν είναι ώρα να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση», είπε.

Κοινή συμπόρευση και μετά τις εκλογές

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας για διακριτή συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν όλες οι απόψεις και εμφανίστηκε σίγουρος για την κοινή συμπόρευση και μετά τις εκλογές.«Είναι σεβαστές οι απόψεις, όμως, κανείς δεν δικαιούται να προσάψει λογικές αποστασίας ή βοήθειας του συστήματος από πρόσωπα που μέσα από τη διαδρομή τους έχουν επηρεάσει καταλυτικά τα πολιτικά πράγματα της χώρας». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε με έντονο τρόπο στην κ. Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις από την ηγεσία του ΚΚΕ θλίβουν αλλά δεν ξαφνιάζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή