«Πράσινες» λίστες χωρίς εκπλήξεις

«Πράσινες» λίστες χωρίς εκπλήξεις

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά και με αρκετές γκρίνιες που δεν δημοσιοποιήθηκαν, ανακοινώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τα ψηφοδέλτια της αντιπολίτευσης, με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ωστόσο, να στέλνει ένα εμφαντικό μήνυμα σε όσους «ράβουν» όπως είπε «κοστούμια εξουσίας που όμως θα αφήσουν στην ντουλάπα»! Στη συγκεκριμένη αποστροφή του που προκάλεσε αίσθηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι «δεν έχει θέση ανάμεσά μας όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης, τις αξίες και τους στόχους μας για διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες» και προέταξε το σύνθημα «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες». Στη δε βραδινή του ομιλία στην Κοζάνη δήλωσε εκ νέου αποφασισμένος να συγκρουσθεί «με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατάει τον τόπο πίσω», προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν χρωστάει σε κανέναν, παρά μόνο στο νλαό».

Στο παρασκήνιο ωστόσο της ανακοίνωσης των ονομάτων δεν έλειψαν και κάποιοι ενδοκομματικοί τριγμοί, με την Ιπποκράτους να προσπαθεί να τους υποβαθμίσει. Για παράδειγμα, στελέχη του βενιζελικού μπλοκ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους μιλούσαν για φωτογραφικούς αποκλεισμούς πολλών στελεχών σε όλη την επικράτεια, ενώ μείζον ζήτημα προέκυψε όταν αιφνιδίως διαπιστώθηκε έλλειμμα γυναικών στις λίστες, γεγονός που προκάλεσε κινητοποίηση μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μην εκτεθούν πάγιες διακηρύξεις του κ. Παπανδρέου. Προβλήματα, τέλος, προέκυψαν και σε τοπικό επίπεδο, προπάντων στα Χανιά όπου ουδόλως επικροτήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές της Ιπποκρατους.

Εν τω μεταξύ, οι δημοσιευθείσες πληροφορίες σχετικά με τα νέα «λαμπερά» ονόματα του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώθηκαν πλήρως χθες και οι όποιες εκπλήξεις αναμένονται πλέον μόνον μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας το οποίο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Στην Α΄ Αθήνας θα κατέλθουν μεταξύ άλλων οι Αννα Βαγενά, Πέμη Ζούνη, Αννα Φόνσου, Αννα Ροκοφύλου, Σπ. Κουβέλης, Κ. Μποτόπουλος, Κ. Παταβούκας, ενώ επανακάμπτει ο Παντ. Οικονόμου. Στην Β΄ Αθήνας θα πρωτοεκτεθούν μεταξύ πολλών άλλων οι κ. Λούκα Κατσέλη, Αννα Νταλάρα και οι κ. Γ. Κουτρουμάνης και Γ. Χαραλαμπόπουλος (γιος του πρώην υπουργού), παραμένει ο κ. Κ. Γείτονας, ενώ «επαναδιεκδικούν» θέση στη Βουλή οι κ. Χρ. Πρωτόπαπας, Στ. Τζουμάκας και ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η επιστροφή του καθηγητή Δ. Κρεμαστινού στα Δωδεκάνησα και του Σήφη Βαλυράκη στα Χανιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ξαναδοκιμαστεί ο Σπ. Βούγιας.

Στους αποκλεισθέντες, τέλος, των χθεσινών ψηφοεδελτίων εκτός των κ. Χρ. Βερελή, Χρ. Πάχτα και Μιχ. Νεονάκη αξιοσημείωτες ήταν αυτές των κ. Λ. Αποστολίδη και Απ. Φωτιάδη (το όνομά του τελευταίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου), ενώ πιο αναμενόμενες ήταν εκείνες των κ. Γ. Ανωμερίτη, Ν. Χριστοδουλάκη, Γ. Παπαντωνίου, Κ. Κουλούρη, Ακη Τσοχατζόπουλου, Χ. Πασβαντίδη, με τους δύο πρώτους να έχουν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους και τους τελευταίους να την έχουν προεξοφλήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή