Μετά τις πυρκαγιές, πλημμύρες…

Μετά τις πυρκαγιές, πλημμύρες…

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός και εκτεταμένες καταστροφές από ορμητικούς χειμάρρους, που μετέτρεψαν αγροτικές εκτάσεις σε λίμνες, έκοψαν γέφυρες, τσάκισαν ασφάλτινους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ήταν ο απολογισμός μιας φθινοπωρινής καταιγίδας σε κεντρική και νότια Εύβοια, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, η φύση εκδικείται για τα (ατιμώρητα…) εγκλήματα των εμπρησμών και ο κρατικός μηχανισμός επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά του.

Ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού επλήγησαν επτά δήμοι της περιοχής. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περιλαμβάνονται οι πυρόπληκτες περιοχές του Θεολόγου και του Μίστρου στο Δήμο Διρφίων. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και σε ορεινά χωριά στο Δήμο Ληλαντίων, όπου μία γέφυρα έσπασε με συνέπεια η κυκλοφορία να διακοπεί.

Τραγικό θάνατο βρήκε το βράδυ της Παρασκευής ο 39χρονος υπαρχιφύλακας Νικόλαος Τριανταφύλλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος αστυνομικός παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, με συνέπεια να πέσει σε ρέμα. Λίγο αργότερα, τη νύχτα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από αέρος με Super Puma για τον απεγκλωβισμό τουρίστα που παραθέριζε στο Στόμιο Ευβοίας και ο οποίος είχε καταφύγει στην οροφή του τροχόσπιτου προκειμένου να διασωθεί. Αντίστοιχα, το πρωί του Σαββάτου, ελικόπτερο κατευθυνόταν στο Μίστρο Ευβοίας με στόχο να επεγκλωβίσει ηλικιωμένο ζευγάρι που περίμενε τους διασώστες του στη στέγη του σπιτιού του, για να μην παρασυρθεί από την πλημμύρα. Στη συνέχεια το ελικόπτερο επρόκειτο να υλοποιήσει εναέρια υπερπτήση στη νότια Εύβοια προληπτικά, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι – είπε στην «Κ» το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μαργαρίτης Μουζάς, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παρέμεναν περιοχές σε Καλλιθέα, Ταύρο και Μοσχάτο, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης, ενώ υποσταθμός της ΔΕΗ στα Κάτω Πατήσια πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή