Πρόσωπα έκπληξη στο ΠΑΣΟΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μείζον πολιτικό στοίχημα μετατρέπεται πλέον για το ΠΑΣΟΚ η κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς η άρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου να τοποθετήσει επικεφαλής της λίστας τον κ. Κώστα Σημίτη εκ των πραγμάτων ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχυ για τα πρόσωπα που θα επιλέξει, προκειμένου να «αιτιολογηθεί» ο αποκλεισμός του πρώην πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες ότι την τιμητική πρώτη θέση θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος, δεν έχουν επιβεβαιωθεί -«κάνενα σχόλιο», λέει ο ίδιος- ενώ και το όνομα του Συνταγματολόγου κ. Νίκου Αλιβιζάτου είναι άγνωστο πώς προέκυψε, καθώς ο ίδιος μέχρι χθες διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε γίνει οποιαδήποτε επαφή της Ιπποκράτους μαζί του.

Ετσι, μόνος σίγουρος για το ψηφοδέλτιο θεωρείται ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης (ήταν και το 2007), με τη λίστα που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό

Στελέχη της Ιπποκράτους, πάντως, μετέδιδαν ότι κεντρική στόχευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι μέσα από το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο να δώσει σαφές στίγμα του τρόπου που θα κυβερνήσει, αναδεικνύοντας πρόσωπα -τεχνοκράτες, καθηγητές κ.λπ.- τα οποία πιθανότατα θα υπουργοποιήσει.

Συνεργάτης του, μάλιστα, υποστήριζε ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι η απάντηση και στην κεντρική κριτική της Ν.Δ. που καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ πολιτική διχοστασία, αναδεικνύοντας από τη μια πλευρά τον «υπέρμετρο κρατισμό» που κατά τη Ρηγίλλης διέπει τις απόψεις των κ.κ. Χρ. Παπουτσή, Λούκας Κατσέλη και Γ. Ραγκούση και από την άλλη τον σαφώς πιο εκσυγχρονιστικό λόγο των κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Αννας Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλου και Πάνου Μπεγλίτη.

Σε κάθε περίπτωση το στίγμα των προσώπων του ψηφοδελτίου Επικρατείας έχει όντως μια σοβαρή πολιτική διάσταση για τον κ. Παπανδρέου. Και τούτο διότι είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να προχωρήσει σε μια σφικτή οικονομική πολιτική, και ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με αυτό που άλλοτε απεκαλείτο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και στο οποίο μείζονα ρόλο διαδραμάτιζε ο συνδικαλιστικός χώρος. Ο παραμένων ισχυρός στον συγκεκριμένο χώρο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, που επεδίωκε θέση στην Ιπποκράτους, έχει από καιρό απομακρυνθεί από το ευρύτερο προεδρικό περιβάλλον, ενώ ψυχρές χαρακτηρίζονται οι σχέσεις του κ. Παπανδρέου και με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου, μετά την επιλογή του να μην τον εντάξει στο ευρωψηδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή