Αρνητικό το νέο κύμα των γκάλοπ για Ρηγίλλης

Αρνητικό το νέο κύμα των γκάλοπ για Ρηγίλλης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον αρνητικά αποτιμούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., γεγονός που εξηγεί και το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες. Σύμφωνα με το Flash Βαρόμετρο της Public Issue, που παρουσιάστηκε χθες από τον ΣΚΑΪ, το 71% των πολιτών αξιολογεί ως μάλλον αποτυχημένη τη διακυβέρνηση της τελευταίας πενταετίας, ενώ μάλλον επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 23%. Τη μεγαλύτερη επιδείνωση βλέπουν οι πολίτες στους τομείς της ακρίβειας, της διαφθοράς και της ανεργίας. Το Βαρόμετρο κατέγραψε επίσης την αντίδραση των πολιτών στη μη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στις εκλογές. Το 68% των πολιτών δεν θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό, έναντι 29% που το χαρακτηρίζει σημαντικό.

Εν τω μεταξύ, διατήρηση της διαφοράς υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με τάσεις διεύρυνσης, καταγράφεται σε νέες δημοσκοπήσεις, που διενεργήθηκαν μετά την παρουσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τον ραδιοφωνικό σταθμό Real, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται κατά 0,6% σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Κυριακή και φθάνει τις 5,7 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 35,3%, έναντι 29,6% της Ν.Δ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 6,5%, ο ΛΑΟΣ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,1%.

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται και σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον ΑΝΤ1. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6% έναντι 29,7% της Ν.Δ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το MEGA δίνει 34,9% στο ΠΑΣΟΚ, 29% στη Ν.Δ., 6,5% στο ΚΚΕ, 5,9% στον ΛΑΟΣ, 3% στον ΣΥΡΙΖΑ και 2% στους Οικολόγους Πράσινους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή