ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές χωρίς τη Δράση

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε χθες η Διοικούσα Επιτροπή της Δράσης, κρίνοντας ότι τόσο οι αντικειμενικές συνθήκες όσο και ο αποκλεισμός του κόμματος από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης «δημιουργούν προϋποθέσεις άνισες και δυσβάσταχτες». Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι θα παραμείνει παρούσα στα δημόσια πράγματα, βάλλοντας κατά του δικομματισμού και του «αυταρχικού και κυνικού κομματικού κράτους». Η ανακοίνωση του κόμματος, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 και πήρε μέρος στις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, έχει ως εξής:

«Η Δ. Ε. της Δράσης αποφάσισε ότι η Δράση δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η Δράση, η νέα πολιτική κίνηση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009, δεν αισθάνεται έτοιμη να συμμετάσχει, επειδή τόσο οι αντικειμενικές συνθήκες όσο και ο αποκλεισμός της από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης δημιουργούν προϋποθέσεις άνισες και δυσβάσταχτες για ένα νέο κόμμα. Παρά ταύτα, η Δράση θα παραμείνει παρούσα στα δημόσια πράγματα:

– Γιατί πιστεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πολιτών, που πλήττονται από τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία και τις καταχρήσεις ενός ανέντιμου και κυνικού κομματικού κράτους.

– Γιατί πιστεύει ότι ο ελληνικός δικομματισμός είναι παράγοντας φαυλότητας, διαφθοράς, κακοδιοίκησης και σπατάλης.

– Διότι ο αγώνας για μια καλύτερη Ελλάδα δεν τελειώνει με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η Δράση καλεί όσους συμμερίζονται τις θέσεις της να στηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν την προσπάθειά της και να επικοινωνήσουν μαζί της (www. drassi. gr).

Η συμμετοχή στον αγώνα της Δράσης είναι αγώνας για τα δικαιώματα του κάθε πολίτη στη χώρα μας. Ο αγώνας του καθενός είναι αγώνας για όλους».