Οχι από Παπαδήμο, νέα ονόματα στο προσκήνιο

Οχι από Παπαδήμο, νέα ονόματα στο προσκήνιο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος έθεσε οριστικό τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Με μια λιτή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «ο Παπαδήμος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ», υπονοώντας ότι δεν θα αποχωρήσει προ της λήξεως της θητείας του τον Μάιο.

Η σχετική είδηση μεταδόθηκε όχι μόνον από τα ελληνικά, αλλά και αρκετά διεθνή πρακτορεία, ενώ οι Financial Times έγραψαν ότι ο κ. Παπαδήμος αρνήθηκε πρόταση που του έγινε από τον κ. Γ. Παπανδρέου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εθνικής Οικονομίας, προσθέτοντας ότι «τυχόν παραίτησή του θα δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία της ΕΚΤ, καθώς είναι υπεύθυνος για ζητήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος τις τελευταίες ημέρες είχε αποφύγει κάθε σχόλιο στα σενάρια που ακούγονταν, τροφοδοτώντας έτσι τις φημολογίες ότι θα αποδεχθεί τελικώς την πρόταση Παπανδρέου. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι στην άρνησή του να αποδεχθεί την πρόταση, ενδεχομένως συνέτεινε η εξέλιξη που είχε η υποψηφιότητα του κ. Σημίτη, με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πλην του κ. Γ. Ραγκούση, ο οποίος θα είναι σίγουρα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ακούγονταν χθες τα ονόματα της κ. Ελένας Παναρίτου, που εργάζεται στη Διεθνή Τράπεζα, και της κ. Ιουλίας Πανουργιά-Κλώνη, που είχε στο παρελθόν διατελέσει σύμβουλός της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή