Αργησε η «κάθαρση» στη Ν.Δ., υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Αργησε η «κάθαρση» στη Ν.Δ., υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αξιοποιήσει πολιτικά τις αναταράξεις που έχουν προκληθεί στη Ν.Δ. από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων επιχειρεί η Ιπποκράτους, που διαπιστώνει πως ακόμη και «δύσκολες» επιλογές, όπως η μη-συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στις λίστες, παρότι διχάζουν κορυφαία στελέχη, όπως οι κ. Ευ. Βενιζέλος και Θ. Πάγκαλος δεν έχουν δημοσκοπικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε ως άνευ πολιτικής σημασίας την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τους κ. Σ. Τσιτουρίδη, Π. Δούκα και Αρ. Παυλίδη.

«Εμείς από την αρχή λέγαμε ότι ο κ. Καραμανλής, όταν χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις, δεν τις πήρε. Στην πράξη, αθώωσε εμπλεκομένους σε διάφορα σκάνδαλα, έκλεισε τη Βουλή για να παραγραφούν και, συνεπώς, και να τους άφηνε, όπως έκανε για κάποιους απ’ αυτούς, εκτός ψηφοδελτίων, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Διότι είτε τότε είχαν κάνει κάτι και έπρεπε τότε να αποπεμφθούν είτε δεν είχαν κάνει τίποτα, οπότε γιατί να μην είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας;», ανέφερε συγκεκριμένα.

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, εκ διαμέτρου διαφορετικές υπήρξαν οι προσεγγίσεις των κ. Πάγκαλου και Βενιζέλου για το αδιέξοδο που ανέκυψε στις συνομιλίες μεταξύ των κ. Γ. Παπανδρέου και κ. Κ. Σημίτη σχετικά με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Θ. Πάγκαλος (στον Αθήνα 9,84) ουσιαστικά επέκρινε την επιλογή του κ. Σημίτη να μην δεχθεί να περιληφθεί στις λίστες του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας ή Α΄ Πειραιά. Οπως ανέφερε, «ο κ. Σημίτης έχει μια μεγάλη θέση στην ελληνική ιστορία, αλλά δεν είναι διαφορετικό ον. Είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας, ταγμένος στην υπηρεσία κάποιων σκοπών». «Ουδέποτε διανοήθηκα να παζαρέψω θέση», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος. Αντιθέτως, ο κ. Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε (στον Real) τη θέση του ότι «η Βουλή θα είναι φτωχότερη με την απουσία του κ. Σημίτη», προσθέτοντας πως «χαίρεται γιατί αυτό το είπε με καθαρό τρόπο στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Παπανδρέου».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τήρησε αποστάσεις από τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ «ερμήνευσε» με διαφορετικό τρόπο από την Ιπποκράτους την προχθεσινή δήλωση του κοινοτικού επιτρόπου κ. Χ. Αλμούνια για τα ελληνικά κόμματα σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε συγκεκριμένα πως «βεβαίως θα ήθελε πολύ περισσότερους νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια και πολύ σημαντικότερες προσωπικότητες». Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «δεν πρέπει να διανοείται κάποιος επίτροπος να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική ζωή ενός κράτους – μέλους, και δεν δικαιούται να φέρεται έτσι». Αντιθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε νωρίτερα περιοριστεί να αναφέρει πως οι επίμαχες αναφορές του κ. Αλμούνια είχαν ως βασικό αποδέκτη την κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή