Επίθεση ΚΚΕ κατά του Γ. Παπανδρέου

Επίθεση ΚΚΕ κατά του Γ. Παπανδρέου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στον κ. Γ. Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα και ειδικότερα την υποστήριξη που παρείχε στο σχέδιο Ανάν καθώς και στη συμφωνία του Ελσίνκι εξαπέλυσε η γεν. γραμματέας του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κύπρο.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι είχε προ ετών επισημάνει στον κ. Παπανδρέου, όταν ακόμη ήταν υπουργός Εξωτερικών, ότι η συμφωνία του Ελσίνκι παρέπεμπε ουσιαστικά όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τις λεγόμενες από την Αγκυρα «γκρίζες ζώνες» στο Δικαστήριο της Χάγης. «Αν αρχίσουμε να δεχόμαστε συνοριακές διαφορές ως τετελεσμένα και επαφίεται να πάμε σε ένα δικαστήριο το οποίο ξέρουμε από ποιους ορίζεται και ξέρουμε και ποια χώρα κατευθύνει αυτό το δικαστήριο και είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, τότε τελειώσαμε», είπε.

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν χώρες που δεν υπογράφουν συμφωνίες που άπτονται του διεθνούς δίκαιου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, κ.ά. προκειμένου να μη θίξουν δικαιώματά τους. «Και θα πάμε εμείς σ’ αυτή τη ζούγκλα του διεθνούς δικαίου και να περιμένουμε ότι 10, 15, 20 δικαστές θα αποδώσουν το δίκαιο στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε.

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ διατύπωσε επίσης το ερώτημα γιατί τώρα ο κ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενώ είχε στηρίξει το σχέδιο Ανάν, το οποίο, όπως είπε, ερχόταν σε ρήξη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

«Δεν μπορείς να λες για παράδειγμα στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να λυθεί το Παλαιστινιακό και να δέχεσαι τους εποικισμούς του Ισραήλ. Τότε τι τις θέλουμε τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;», ανέφερε. Καταλήγοντας η κ. Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι είναι ανάγκη να τεθεί το σύνολο των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή