Επιχείρηση εκτόνωσης στη Ν.Δ.

Επιχείρηση εκτόνωσης στη Ν.Δ.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσωπική του παρέμβαση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιχείρησε χθες να κλείσει τη συζήτηση γύρω από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η ηχηρή αντίδραση του κ. Σάββα Τσιτουρίδη στον αποκλεισμό του επέτεινε το βαρύ κλίμα, σε μια περίοδο κατά την οποία διαφαίνεται διεύρυνση του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος και στους κ. Πέτρο Δούκα και Αριστοτέλη Παυλίδη, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον Αντένα, ότι έλαβε «μια προσωπική απόφαση χωρίς την επιρροή κανενός και με κριτήριο τις συνολικές πολιτικές συμπεριφορές και διαδρομές», παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στις «ανοίκειες» δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Ο τελευταίος απέστειλε χθες επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να αιτιολογηθεί ο αποκλεισμός του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να επανέλθει δημοσίως πριν από την ημέρα των εκλογών. Ανάλογη στάση προανήγγειλαν ότι θα τηρήσουν οι κ. Δούκας και Παυλίδης, οι οποίοι διατύπωσαν μεν αιχμές, αλλά σε σαφώς ηπιότερους τόνους.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ανέδειξε εκ νέου χθες την οικονομία ως το αποκλειστικό διακύβευμα των εκλογών, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να ανακάμψει, χαρακτηρίζοντας τις δημοσκοπήσεις στιγμιαία αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή