Οι εκκρεμότητες της τηλεμαχίας

Οι εκκρεμότητες της τηλεμαχίας

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των κ. Καραμανλή – Παπανδρέου βρίσκονται Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ και τα προβλήματα που αρχικά φαινόταν να προκύπτουν στο ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών οδεύουν προς διακανονισμό μετά την πρόθεση του ΚΚΕ να συμμετάσχει τελικά παρά τις διαφωνίες. «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ν.Δ.», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Το ΚΚΕ δεν έχει καμία ευθύνη στην επανάληψη ενός ντιμπέιτ στη ρότα των προηγούμενων. Η συμμετοχή μας θα λάβει χώρα μόνον για να μην γίνει η απουσία μας αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων», δήλωσε αργά χθες ο κ. Μ. Μαΐλης.

Ο κ. Ευ. Αντώναρος με επιστολή του προς τα κόμματα πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών διάρκειας 75-90 λεπτών μεταξύ Καραμανλή – Παπανδρέου με δυνατότητα απευθείας διαλόγου μεταξύ των δύο αρχηγών και συμμετοχή δημοσιογράφων εφημερίδων. Το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει να υπάρχει ένας συντονιστής και απευθείας διάλογος του ιδίου με τον κ. Καραμανλή. Μάλιστα πηγές της Ιπποκράτους δεν απέκλειαν εάν η Ρηγίλλης δεν αποδεχθεί την πρόταση το ντιμπέιτ να ναυαγήσει. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο συζητήσεων προτείνονται η Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ή Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για την πρώτη συζήτηση και η Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ή Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου για τη δεύτερη συζήτηση. Ως ημερομηνία της τηλεμαχίας των έξι αρχηγών προτείνεται η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή θα συμμετέχουν έξι δημοσιογράφοι, ένας από κάθε τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας, και ένας συντονιστής που προτείνεται να είναι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Μαρία Χούκλη. Ως εναλλακτική λύση, συστήνεται να υπάρξουν δύο ομάδες από τρεις δημοσιογράφους που θα ερωτήσουν διαδοχικά και ο ίδιος συντονιστής και για τις δύο ομάδες.

Η συζήτηση θα διεξάγεται με ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Εφόσον επιλεγεί η εναλλακτική λύση, προτείνεται σε κάθε τηλεοπτικό μέρος να έχουν τη δυνατότητα οι πολιτικοί αρχηγοί, να μπορούν να θέσουν ένα ερώτημα σε άλλον πολιτικό αρχηγό της επιλογής τους. Η ερώτηση αυτή έχει θα διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 60 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε ερώτηση δημοσιογράφου θα έχει διάρκεια 20 αντί 30 δευτερολέπτων. Οι ερωτήσεις θα υποβάλλονται διαδοχικά από τους δημοσιογράφους, ξεκινώντας κάθε κύκλο ερωτήσεων από διαφορετικό πολιτικό αρχηγό κατά σειρά. Η πρώτη ερώτηση θα υποβάλεται στον πρόεδρο της Ν.Δ. και ακολουθούν διαδοχικά οι υπόλοιπες ερωτήσεις στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή. Στο τέλος των απαντήσεων οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν διαδοχικά 90΄΄ για κλείσιμο, κατά την αντίστροφη φορά της δύναμης των κομμάτων.

Νωρίς χθες, η γ.γ. του ΚΚΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην τηλεμαχία των δύο, ενώ για το ντιμπέιτ των έξι ζήτησε ισοτιμία και τήρηση της θεματικότητας. Οι ενστάσεις που εξέφρασε η κ. Παπαρήγα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ιδιαίτερα στενάχωρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δυστυχώς συνεπικουρούμενοι και από το ΚΚΕ, διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος όλων των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας. Τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και χρηστών Ιντερνετ στο ντιμπέιτ ζήτησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή