Ραντεβού δηλώσεων μετά τις 5 Οκτωβρίου δίδουν οι «κομμένοι»

Ραντεβού δηλώσεων μετά τις 5 Οκτωβρίου δίδουν οι «κομμένοι»

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού στις 5 του Οκτώβρη δίνουν οι Π. Δούκας και Αρ. Παυλίδης με τη Ν.Δ., ενώ για την επομένη των εκλογών αναβάλει τη συνέχεια της μετωπικής του σύγκρουσης με την ηγεσία του κόμματος ο Σαβ. Τσιτουρίδης, ζητώντας ωστόσο επιμόνως να του εξηγηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς.

Μετά τις προχθεσινές κανονιές, ο κ. Τσιτουρίδης είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με στελέχη και πολιτικούς του φίλους, ενώ μεταξύ όσων του τηλεφώνησαν ήσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος και Πολιτισμού Αντ. Σαμαράς. Μετά από διαβούλευση με τους στενούς του συνεργάτες, ο πρώην υπουργός επέλεξε μία ηπιότερη τακτική από εκείνη που είχε προκρίνει προχθές το βράδυ, εν βρασμώ. Απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί γιατί δεν του επετράπη η συμμετοχή στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Συνεργάτες του πρώην υπουργού έλεγαν χθες ότι αν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο κ. Τσιτουρίδης θα επανέλθει. Δεν θα μείνει, όμως, και στο σπίτι του, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε το βράδυ της Δευτέρας. Θα μεταβεί αύριο στο Κιλκίς, όπου θα έχει συνάντηση με στελέχη του από όλον τον νομό και την Παρασκευή θα δεχθεί φίλους και συνεργάτες στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσιτουρίδης θα επαναλάβει ότι επρόκειτο για μία πολιτικά ανήθικη απόφαση, αλλά θα ζητήσει από τα στελέχη του να στρατευτούν στη μάχη για το καλό της παράταξης, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα μιλήσει το βράδυ των εκλογών, οπότε θα κριθούν οι «εισηγούντες και οι αποφασίζοντες».

Την επομένη των εκλογών δίνει ραντεβού με τα ΜΜΕ και ο κ. Π. Δούκας, ο οποίος, αν και εν εξάλλω, όπως λένε συνεργάτες του, περιορίστηκε χθες σε μία γραπτή ανακοίνωση, υπαινικτική αλλά χαμηλών τόνων. Ισως, διότι όπως έλεγαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, ο απόηχος του προχθεσινού «ξεσπάσματος» του κ. Τσιτουρίδη ήταν τόσο εκκωφαντικός που επέδρασε καθοριστικά και στις αντιδράσεις των δύο άλλων κομμένων.

Πληροφορίες, άλλωστε, αναφέρουν ότι ουκ ολίγα γαλάζια στελέχη επιχείρησαν το βράδυ της Δευτέρας να επικοινωνήσουν με τον κ. Δούκα προκειμένου να μην αποδυναμώσει περαιτέρω την ήδη βαριά τραυματισμένη εικόνα της Ν.Δ. Αλλοι, απέδωσαν την «αυτοσυγκράτηση» του πρώην υπουργού στη διαφαινόμενη παρουσία του πεθερού του Μ. Εβερτ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους δύο φορές στις πρώτες θέσεις της Περιφέρειας Αττικής», σημειώνει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Δούκας και προσθέτει: «Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση να μην περιληφθώ στα ψηφοδέλτια του κόμματός μου. Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις στρατηγικές επιλογές».

Τέλος, τονίζει ότι σε όλες τις υποθέσεις που λόγω αρμοδιότητας χειρίστηκε, ενήργησε με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών οργάνων και των άλλων αρμοδίων οργάνων του Κράτους. Οχι αυθαίρετα.

Υπαινικτική αλλά συγκρατημένη ήταν και η ανακοίνωση στην οποία προέβη ο πρώην υπουργός Αρ. Παυλίδης. «Αποφεύγω, επί του παρόντος, να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα και κυρίως δεν σχολιάζω τη διαδικασία που ακολουθήθηκε», σημειώνει και προσθέτει: «Τώρα εκλογές! Ως Βουλευτής Δωδεκανήσου από το 1977, με «διαδρομή» και «συμπεριφορά» που την επιβραβεύουν οι συμπατριώτες μου επί 33 χρόνια, δηλώνω ότι μετέχω ενεργά σ’ αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας εκλογική αναμέτρηση, μαζί με ομοϊδεάτες μου Δωδεκανησίους, που απαιτούν, ωστόσο, εξηγήσεις γιατί τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να με κρίνουν και αυτοί, όπως έκαμαν οι συνάδελφοι μου στη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή