Σταθερή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ

Σταθερή διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη δημοσκόπηση επιβεβαίωσε χθες το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, δίνει προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 36,6%, έναντι ποσοστού 29,4% που συγκεντρώνει η Ν.Δ. Ακολουθούν, το ΚΚΕ με ποσοστό 7,3%, ο ΛΑΟΣ με ποσοστό 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,1%.

Από την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και τον υπολογισμό εδρών που γίνεται από την εταιρεία, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα λάβει 153 έδρες, έναντι 95 εδρών που εκτιμάται ότι θα λάβει η Ν.Δ. Υπολογίζεται ότι το ΚΚΕ θα κερδίσει 23 έδρες, ο ΛΑΟΣ 17 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 12 έδρες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μεγάλη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, που φθάνει το 83,8%, με τις μετακινήσεις προς τη Ν.Δ. να είναι της τάξεως του 2,3%. Την ίδια στιγμή, η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι μόλις στο 66,4% και εμφανίζει μετακίνηση ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ της τάξεως του 7,3%.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υπερτερεί στην προτίμηση των ερωτηθέντων και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 54,1%, έναντι 39,2% του κ. Κώστα Καραμανλή. Οι πολίτες θεωρούν επίσης σε ποσοστό 48,4% ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 30,1% θεωρεί καταλληλότερη μια κυβέρνηση Ν.Δ. – Καραμανλή. Τέλος, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται και στην παράσταση νίκης. Το 81,2% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή