ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ

Καταγγελία για πρόσληψη συμβούλων του ΥΠΕΧΩΔΕ

Την πρόσληψη συμβούλων του ΥΠΕΧΩΔΕ στην Αττικό Μετρό Α.Ε. κατήγγειλε χθες ο υπεύθυνος στο ΠΑΣΟΚ για θέματα δημοσίων έργων, Γιάννης Μαγκριώτης. Οπως υποστηρίζει, «τις τελευταίες ημέρες γίνονται εν κρυπτώ αθρόες προσλήψεις υπαλλήλων με προχρονολογημένες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας». Σύμφωνα με την καταγγελία, οι προσληφθέντες είναι σύμβουλοι του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Από την πλευρά του, το υπουργείο αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία, ενώ πηγές της Αττικό Μετρό την απέρριπταν ως ανυπόστατη, σημειώνοντας ότι οι μόνες προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα αφορούσαν το μετρό Θεσσαλονίκης και κατά κύριο λόγο θέσεις μηχανικών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ελεύθερος ο Π. Δεμέστιχας

Ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Γ. Λέκκα που διερευνά την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αφέθηκε χθες ο πρόεδρος, την επίμαχη περίοδο, του Ταμείου των φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΑΥΦΕ) κ. Παν. Δεμέστιχας. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου θα απολογηθούν οι τέσσερις υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο κύκλος της ανάκρισης για το επίμαχο δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις απολογίες της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής και της North Asset Management, που είχαν εμπλακεί στην έκδοση και την πώλησή του. Στον κ. Δεμέστιχα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών εντοπίστηκαν χθες τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, που είχαν δοθεί με το ποσό των λύτρων για την απελευθέρωση του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που είχε απαχθεί. Ο 50χρονος, ο οποίος τα είχε καταθέσει σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας δεν σχετίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, με τη διακίνηση των λύτρων της απαγωγής. Κατόπιν τούτου η προέλευση των χρημάτων ερευνάται.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Συναυλία για το περιβάλλον

«Για ένα πράσινο μέλλον» τραγουδούν αύριο το απόγευμα στις 20.00 οι Maraveyas Ilegal και στις 21.30 οι Δανοί Grand Avenue στο Ζάπειο. Η συναυλία με τίτλο «It’s Getting Hot – A Musical Tribute to a Green Future» έχει ελεύθερη είσοδο και τη συνδιοργανώνουν η πρεσβεία της Δανίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα ραδιόφωνα του ΣΚΑΪ 100,3, του Red 96,3, του Freedom 88,9 και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο με θέμα «Για ένα πράσινο μέλλον», που ολοκληρώνεται στις 27/9. Παράλληλα, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πανελλήνιου περιβαλλοντικού διαγωνισμού «Ο κόσμος καίγεται…, εσύ τι κάνεις;» (www.itsgettinghot.org) που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια St. Catherine’s, American Community School, Κολλέγιο Αθηνών, Αρσάκειο Τοσίτσειο, Αρσάκειο Ψυχικού, International School of Athens, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Γεννάδειο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, Σχολή Μωραΐτη, Λύκειο Βριλησίων. Τον διαγωνισμό στήριξαν η «Καθημερινή» και ο ΣΚΑΪ.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Διορισμοί εκπαιδευτικών

«Πράσινο φως» έλαβε, όπως αναμενόταν, από το Συμβούλιο της Επικρατείας το υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει σε διορισμούς εκπαιδευτικών εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε γίνει σε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, που συνέπιπταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ετσι χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 200 προσλήψεις καθηγητών (80 του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, 70 του κλάδου ΠΕ09 Οικονομολόγων και 50 του κλάδου ΠΕ10 Κοινωνιολόγων), ενώ τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη οργανικών κενών.

ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Αυτοκτονία 61χρονου

«Εκανα μεγάλη προσπάθεια να κρατήσω το σταυρό μου, αλλά…» με αυτά τα λόγια ξεκινούσε το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε πίσω του ένας 61χρονος άντρας, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του χθες το πρωί με πυροβολισμό στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν το περιστατικό, ο αυτόχειρας φαίνεται ότι χρωστούσε μεγάλα ποσά σε τοκογλύφους, ενώ προσφάτως είχε αποφυλακιστεί. Τον άντρα βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του, στην περιοχή του Καματερού, ένας φίλος του, ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ, η αστυνομία δεν είχε εντοπίσει κανένα συγγενή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή