Τρίτο ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο

Τρίτο ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην όψιμη ενέργεια της έκδοσης και τρίτου εντάλματος σύλληψης του Μιχ. Χριστοφοράκου προχώρησε χθες ο ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός, επεκτείνοντας, υπό το βάρος της σοβαρής πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκηθεί εις βάρος του, το κατηγορητήριο για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens και για την περίοδο μετά το 2004.

Δύο ημέρες πριν συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να αποφασίσει τον ειδικό εφέτη ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Ζαγοριανός εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης του φυγόδικου, βάσει της συμπληρωματικής ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί και αφορά το αδίκημα της απάτης κατά του Δημοσίου για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I το διάστημα 2004 – 2007. Μια ενέργεια που υπαγορεύθηκε, κατά δικαστικούς κύκλους, από την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος διότι δεν συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο την περίοδο αυτή, αφήνοντας έτσι αδιερεύνητο το διάστημα 2004 – 2007. Αποτέλεσμα των παραλείψεών του ήταν ο Μιχ. Χριστοφοράκος να μη διωχθεί για τις πράξεις αυτές.

Οπως έγραψε χθες η «Κ», το πόρισμα που συνέταξε ο επιθεωρητής των Δικαστηρίων κ. Ι. Παπανικολάου είναι καταπέλτης για τον ανακριτή, καθώς του αποδίδεται δόλος στους ανακριτικούς του χειρισμούς. Μάλιστα, κρίνεται αναγκαίο κατά τον επιθεωρητή, η ποινική δικαιοσύνη να στραφεί και κατά παντός υπευθύνου συνεργού και ηθικού αυτουργού, που στήριξε τις δικονομικές ενέργειες του κ. Ζαγοριανού. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι κατονομάζονται στις μαρτυρικές καταθέσεις ότι παρείχαν κάλυψη είτε με ενέργειές τους είτε με ψυχική συνδρομή.

Στον ανακριτή επιμερίζει ευθύνες καθώς φέρεται να διέπραξε πολύ σοβαρά σφάλματα από πρόθεση, πλήττοντας έτσι τον ίδιο, αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης. Εστιάζοντας στην περίοδο 2004 – 2007, σημειώνεται ότι ευνοήθηκε ο Μιχ. Χριστοφοράκος από τις ενέργειες που όφειλε και δεν έκανε ο ανακριτής, από δόλο για να μη λογοδοτήσει ο εκζητούμενος, με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο. Ο επιθεωρητής δέχεται ότι ο κ. Ζαγοριανός ενήργησε με πρόθεση όταν δεν έδωσε αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορουμένους, ζημιώνοντάς τους με αυτό τον τρόπο, καθώς δεν είχαν δυνατότητα υπεράσπισης.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το μεσημέρι στον Αρειο Πάγο το Β΄ Τμήμα Διακοπών του ανωτάτου δικαστηρίου, προκειμένου να ασχοληθεί με την αίτηση του ανακριτή για εξαίρεση του επιθεωρητή από την πειθαρχική έρευνα. Του τμήματος θα προεδρεύσει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας. Η αίτηση είτε θα κριθεί παραδεκτή ή θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη και επομένως τυπικά άνευ αντικειμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή