«Μαστίγιο και καρότο» από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

«Μαστίγιο και καρότο» από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά προγράμματα που παρουσίασαν οι επικεφαλής τους από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες το Μηχανογραφικό Κέντρο του ΙΚΑ. Μιλώντας στους εργαζόμενους ο κ. Τσίπρας είπε συγκεκριμένα: «Ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ εμφανίστηκε με το μαστίγιο. Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε με το μαστίγιο και το καρότο. Οι διαφορές τους ήταν στο αν η λιτότητα θα είναι διετής ή τριετής».

Εν τω μεταξύ εμπλοκή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε χθες μετά την απόφαση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» να προχωρήσει στην απόλυση του υποψηφίου του κόμματος στη Β΄ Αθηνών δημοσιογράφου κ. Γρηγόρη Ρουμπάνη, με την αιτιολογία του «ασυμβίβαστου», αλλά και να ζητήσει από τον σκιτσογράφο-δημοσιογράφο κ. Στάθη Σταυρόπουλο να αποσύρει τυχόν συμμετοχή του.

Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Σταυρόπουλου ακουγόταν έντονα για τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειτα από αυτές τις εξελίξεις οι δύο δημοσιογράφοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν τελικά στα ψηφοδέλτια. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου Γρηγόρη Ρουμπάνη από την εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας «απροκάλυπτο το επιχείρημα της ιδιοκτήτριας ότι δεν θέλει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ». «Καλούμε τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην απόπειρα πολιτικής φίμωσής τους και την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» που ισχύει για όλους τους πολίτες», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει απάντηση της εφημερίδας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν πιθανή η ανάκληση της απόλυσης του κ. Ρουμπάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή