Αιχμές για επικοινωνία και κόμμα

Αιχμές για επικοινωνία και κόμμα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασθενές επικοινωνιακό μήνυμα, ελλιπή προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού που αποτυπώνεται και στα προβλήματα της χθεσινής ημέρας με τα ψηφοδέλτια, αλλά και απουσία συνεκτικών πολιτικών προτάσεων που θα προβληθούν προς τους πολίτες, διαπιστώνουν στη μέχρι σήμερα επικοινωνιακή τακτική της Νέας Δημοκρατίας ολοένα και περισσότερα γαλάζια στελέχη.

Το πρόβλημα επιτείνει το γεγονός ότι ο κ. Κ. Καραμανλής δίνει σ’ αυτή την πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας τη μάχη «μόνος» του, καθώς λόγω των περιορισμών στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τα πρωτοκλασάτα στελέχη θα λειτουργήσουν ως εφεδρείες το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Πάντως, εκ των πραγμάτων, οι πρώτες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν ανέφελες -κάθε άλλο- με κυρίαρχο παράδειγμα τον απόηχο από την καρατόμηση του Σ. Τσιτουρίδη.

Την κατάσταση δυσχεραίνει και το γεγονός ότι το βάρος της «επικοινωνίας» επιφορτίζεται, ουσιαστικά, ένας άνθρωπος, ο νέος εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος παρεμβαίνει, κατόπιν απόφασης του Κ. Καραμανλή, μόνον σποραδικά και κυρίως για τα θέματα του ντιμπέιτ.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο επικοινωνιακός και στρατηγικός άξονας Μαξίμου – Ρηγίλλης κάθε άλλο παρά αποτελεσματικός μπορεί να χαρακτηρισθεί, τόσο ως προς το μήνυμα προς τους πολίτες, όσο και ως προς τις επαφές με τους διαμεσολαβητές – δημοσιογράφους.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Κουμουτσάκου αντιτείνουν ότι για το πρόβλημα, όποτε ανακύπτει, ευθύνεται και η «μη καλή ανταπόκριση» των συναρμόδιων υπουργείων.

Το επιτελείο λειτουργεί στα όριά του, αναγνώριζε χθες κορυφαίο στέλεχος του Μαξίμου. Ενδεικτική είναι η διαχείριση του ντιμπέιτ, μετά την επιστολή του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αντώναρος από το Μαξίμου έπρεπε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό στις Σέρρες και, εν συνεχεία, με τον Γ. Κουμουτσάκο προκειμένου να διατυπωθεί η δημόσια θέση της Ν.Δ.

Στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετέχει πλέον και ο κ. Κουμουτσάκος, παρουσία, μεταξύ άλλων, των Ευ. Αντώναρου, Π. Λειβαδά, Δ. Ζακυνθινού, Τ. Χατζή, ενίοτε, του Χ. Χατζηεμμανουήλ και, εκ μέρους του κόμματος, του Μ. Δασκαλάκη. Ο νέος εκπρόσωπος συναντάται και με τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, λαμβάνοντας πρωτογενώς κατευθύνσεις για την επικοινωνιακή τακτική, στοιχείο ωστόσο που δεν αποτρέπει στελέχη του παλαιού επιτελείου να επιχειρούν να τον υποβιβάσουν σε απλή ομιλούσα κεφαλή.

Στο κλίμα αυτό, χθες προβλήθηκε και το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του κόμματος, το οποίο καταλήγει με πλάνα του πρωθυπουργού και με μήνυμα «Κ. Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, απόφαση ευθύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή