Αποχώρηση με νέο κατηγορητήριο κατά Δ. Δενδρινού

Αποχώρηση με νέο κατηγορητήριο κατά Δ. Δενδρινού

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένη την ήδη ασκηθείσα εις βάρος του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού πειθαρχική δίωξη, απορρίφθηκε χθες από τον Αρειο Πάγο, ως άνευ αντικειμένου, η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει κατά του προϊσταμένου επιθεώρησης των δικαστηρίων κ. Ι. Παπανικολάου, που διεξήγαγε την έρευνα εις βάρος του. H ογκωδέστατη δικογραφία με τα στοιχεία της ανάκρισης αφαιρείται από τον κ. Ζαγοριανό και ανατίθεται σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί σήμερα από την Ολομέλεια των Εφετών. Ωστόσο, μόλις χθες ο κ. Ζαγοριανός εξέδωσε νέο κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην γενικού διευθυντή κ. Δ. Δενδρινού για απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου από κοινού με τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο την περίοδο 2004-7 για το σύστημα ασφαλείας C4I. Εισηγητής στην Ολομέλεια Εφετών έχει οριστεί ο προϊστάμενος του τριμελούς συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου, αρεοπαγίτης κ. Γ. Γιαννούλης. Με τον ορισμό του νέου εφέτη-ανακριτή, η ανάκριση θα ολοκληρωθεί πλέον με την έκδοση βουλεύματος (του Συμβουλίου Εφετών) και την παραπομπή σε δίκη εκείνων για τους οποίους προκύψουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Εν τω μεταξύ, ο μοναδικός πλέον κατηγορούμενος που είναι προφυλακισμένος εδώ και τέσσερις μήνες, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens κατέθεσε εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης. Από την άλλη το τρίτο ένταλμα σύλληψης του Μιχ. Χριστοφοράκου, που εξέδωσε ο κ. Ζαγοριανός, διαβιβάστηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών για θέματα εκδόσεων, Ευ. Παντιώρα στην Εισαγγελία του Μονάχου. Αγνωστη παραμένει η τύχη του, ενώ νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι δυνατόν να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής των αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης στο Β΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, το δικαστήριο δεν εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης. Ετσι, δεν εξετάστηκαν οι ισχυρισμοί του κ. Ζαγοριανού περί μεροληπτικής συμπεριφοράς του κ. Παπανικολάου, η θητεία του οποίου έληξε χθες. Κατά τον ανακριτή, ο επιθεωρητής είχε εκ των προτέρων διαμορφώσει άποψη εναντίον του και επικαλέστηκε τη σπουδή του να ολοκληρώσει την έρευνα σε σύντομο διάστημα, δίχως να εξετασθούν μάρτυρες, παρά το γεγονός ότι αρχικώς είχε αναθέσει την έρευνα στον αρεοπαγίτη Μιχ. Θεοχαρίδη. Στη θέση του κ. Παπανικολάου ορίστηκε χθες ο αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Εμμ. Καλούδης, με αναπληρωτή τον αντιπρόεδρο κ. Κ. Κούκλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή